getty images
MISTERIOZAN IZBORNIK

Sušić odgovorio kritičarima: 'Ostavka? Sam ću odlučiti o svojoj sudbini'

Piše: HinaObjavljeno: 25. lipanj 2014. 23:54

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić nije želio dati precizan odgovor na pitanje je li mu utakmica protiv Irana u Salvadoru u kojoj se BiH 3-1 pobjedom oprostila od nastupa na Svjetkom prvenstvu u Brazilu bila posljednja na dužnosti izbornika.

"Ovo je bila moja posljednja utakmica za Svjetskom prvenstvu. Ponekad je lijep osjećaj biti oslobođen obaveza. Sam mogu odlučivati o svojoj sudbini, to je moj odogovor", rekao je Sušić.

Zmajevi su u Brazilu ipak ispisali najljepšu stranicu u povijesti bosansko-hercegovačkog nogometa. Na oproštaju od SP nadigrali su Iran te se uzdignute glave vraćaju kućama. Bili su igrači Safeta Sušića vrlo motivirani da pobjedom utješe sebe i navijače, odigrali su zrelu partiju i pokazali da im je mjesto među 32 najbolje reprezentacije svijeta.

- Žao mi je onih koje smo razočarali. Ovdje ima dobrih momaka od kojih se može posložiti dobra momčad. Sada treba razmišljati o kvalifikacijama za EURO, objektivno smo po kvaliteti mogli proći u osminu finala, ali što je tu je" rekao je nakon pobjede Safet Sušić. Čestitao je igračima na igri i pobjedi, požalio što protiv Nigerije nije išlo. "Ne možemo se zadovoljiti s dobrom igrom protiv Irana, da je bilo malo bolje protiv Nigerije mogli smo večeras slaviti. Nije bilo ni sreće, suci su pogriješili, ali sve je to dio nogometa - dodao je izbornik BiH. Oproštaj od SP s pobjedom ipak je uspjeh, na kraju legendarni Pape nije bio nezadovoljan učinjenim u Brazilu.

- Prva smo utakmicu igrali protiv velike momčadi i odigrali korektno. U drugoj nam utakmici nije priznat gol, a vjerujem da bi bilo drugačije da smo poveli. Ipak, prvi put smo tu i bez obzira što nam igrači igraju u velikim klubovima, trebalo je više iskustva. Zakazali smo u ključnim trenucima gdje nam je nedostajao kvalitetniji psihološki pristup. Svejedno, ne mogu igračima ništa zamjeriti, pokušali su napraviti sve što je u njihovoj moći" osvrnuo se Sušić na nastup u Brazilu. Imaju u BiH razloga slaviti pobjedu nad Iranom, kako god bilo riječ je o povijesnom događaju. Slavit će i strijelci Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević, sigurno će cijeli život pamtiti da su se upisali u povijest Zmajeva.

- Moram reći da smo dali sve od sebe, ali nismo postigli ono što smo htjeli. Žao nam je, teško nam je palo, ali idemo dalje. Da je bilo malo sreće, prošli bismo grupu jer smo sigurno bili kvalitetniji i jači. Ovo je za nas bilo veliko iskustvo i velika stvar za BiH, ali ne trebamo sebi stavljati neke granice" rekao je odmah nakon pobjede veznjak Rome Miralem Pjanić. Moraju Zmajevi gledati prema budućnosti, imaju dobre temelje da se opet nađu na velikom natjecanju. "Nismo ni sumnjali da možemo igrati sa svima. Nažalost, ona druga utakmica nije Žao nam je, teško nam pada što ispadamo, ali šta sada da se radi, gledamo naprijed" zaključio je reprezentativac BiH.

Linker
19. svibanj 2024 15:20