TSV 1860 München
NEUNIŠTIVA LEGENDA

TOPNIK IZ DAVORA I MILJENIK NAVIJAČA POTPISAO ZA 'ZEHCIGERE' 'Naši klinci dobili su novi uzor'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. srpanj 2016. 00:25

Ivica Olić potpisao je jednogodišnji ugovor s njemačkim drugoligašem 1860 Münchenom. Sve je dogovoreno nekoliko dana prije, a sada je odrađen samo onaj službeni dio posla, stavljen je "paraf". Nakon potpisa uovora javio nam se Olić koji je bio kolumnist Sportskih novosti s Eura u Francuskoj.

- Eto, sad je i službeno. Potpisao sam ugovor na godinu dana sa Zehcigerima. Skupio sam snagu u godinu dana koje sam proveo u HSV-u, nisam se istrošio, pa sam odlučio da još godinu dana nastavim karijeru - kazao je Olić.

U Münchenu je već igrao, ali za veliki Bayern s kojim je dva puta bio u finalu Lige prvaka. Definitivno mu se svidjela nova priča iz Münchena, ljudi u klubu, osjetio je kako mu treba još nogometa u klubu koji ima ambicija i koji je super organiziran. Tako da mu eto, slijedi, povratak na Allianz Arenu, samo će ovog puta za vrijeme igranja utakmica biti obojana u 'plavo'.

1860 München osnovan je 1899. godine, a u elitnom razredu njemačkog nogometa odigrao je ukupno 20 sezona tijekom svoje duge povijesti. Prvaci Njemačke bili su jednom, u sezoni 1965/1966, ali posljednjih 12 godina natječu se u 2. Bundesligi. Vrijednost igračkog kadra prema Transfermarktu iznosi 14 milijuna eura, a trener momčadi je 45-godišnji Kosta Runjaić.

- Olić je od početka pokazao oduševljenje našim projektom. Znamo da uvijek daje 100%. On je uzor i naši mladi nogometaši mogu naučiti mnogo o profesionalnosti od njega - rekao je direktor kluba Thomas Eichin.

Linker
02. svibanj 2024 12:39