RONALD GORSIC Cropix
SN DOZNAJE

Brekalo neće igrati za jedan euro, ali neće biti rekorder u Hajduku! Ponuda je pala, ovo su financijski detalji

Kuha se novi zvučni transfer u splitskom klubu koji ima bodovnu prednost, a pojačava se i igrački
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. siječanj 2024. 11:43

Hajduk je iz utrke izbacio Olympiacos, Bijeli su ozbiljno zagrizli za Josipa Brekala i na kraju je prema Firenci otišla ponuda s Poljuda, koju je talijanski klub i prihvatio. Doznajemo kako su polusezonu u bijelom dresu spremni Splićani Brekalu platiti u rasponu od 350.000 do 400.000 eura za posudbu do kraja sezone.

Koliko je ponudio Olympiacos znaju u Firenci, ali svota koju je ponudio Hajduk za Brekala bitno je manja od one koju je 25-godišnji krilni igrač mogao imati u Dinamu. Njegova gaža za polusezonu na Maksimiru trebala je biti 600.000 eura, međutim ponuda iz Dinama pripada prošlosti, ali u svakom slučaju Brekalo se mora odreći dijela godišnjih primanja.

image
LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/ddp Usa/profimedia

U Fiorentini ima 1,8 milijuna eura godišnje, na manje od pola plaće iz Viola bio bi u Hajduku, ali motiv je golem. Brekalo želi oživjeti karijeru, pokazati prije Eura da je još uvijek igrač koji može biti važan u reprezentaciji. U društvu s Livajom, Nikolom i Lovrom Kalinićem, te Perišićem kada se uskoro priključi Bijelima, imat će suigrače, klub i konkurenciju u momčadi.

Imat će sve što je htio, osim novca iz Fiorentine. Ali, kada se pogleda u kontekstu Hajduka, Brekalo bi na godišnjoj razini bio najplaćeniji igrač iza Marka Livaje s obzirom da dvije najveće zvijezde, Nikola Kalinić i Ivan Perišić, igraju za - jedan euro.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 20:13