Josip Brekalo

 FRANCO ROMANO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
SADA JE KONAČNO

SN ekskluzivno doznaju: Sve je gotovo, Brekalo je na putu za Split, evo kad bi trebao biti predstavljen u Hajduku!

Velika transferna saga bivšeg igrača Dinama napokon je došla svome kraju
Piše: SNObjavljeno: 27. siječanj 2024. 12:55

Saga oko transfera Josipa Brekala je napokon došla do svoga kraja. Kako nam je potvrdio izvor blizak igraču, povremeni hrvatski reprezentativac je sve dogovorio s Hajdukom, na putu je za Split te će do kraja sezone biti na posudbi u Hajduku.

Hajdukov dres će prvu put u karijeri staviti na sebe već u ponedjeljak, kada bi trebao biti i službeno predstavljen na Poljudu.

Brekalo je prethodno sve dogovorio s Dinamom te je već trebao doći na posudbu u redove aktualnog prvaka Hrvatske. Ipak, ”Modri” su, uzdrmani velikim porazom od Lokomotive, propustili na vrijeme poslati odgovarajuću dokumentaciju Fiorentini te su Talijani obustavili razgovore. S obzirom da je Brekalo bio želja isključivo trenera Sergeja Jakirovića, u Dinamu su birali između transfera Brekala i otkaza treneru, odnosno dovođenja novog trenera. Na kraju nije odlučeno ništa, barem za sada, a Brekalo je u cijelom poslu ostao izigran te će sada osvetu tražiti u redovima najmrskijeg rivala.

image
DARKO TOMAS Cropix

Brekalo će se tako pridružiti Bijelima s kojima će pokušati osvojiti dugo očekivani naslov prvaka. Hajduk će napokon popuniti deficitarnu poziciju krila na kojoj navijači splitskog kluba zazivaju pojačanje već duže vrijeme. Iz situacije da praktički nema niti jedno prvoklasno krilo, trener Mislav Karoglan je došao do toga da na krilnim pozicijama ima dva hrvatska reprezentativca (Perišić kad se oporavi). Tu su naravno i Emir Sahiti, Leon Dajaku i Aleksandar Trajkovski, no Splićani su cijelo vrijeme tražili taj iskorak kojeg su sad dobili u Brekalu.

Hajduk će pokriti njegovu plaću, a posudbu će Fiorentini platiti oko 200 tisuće eura. Više o tome pročitajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 20:09