Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
'ONI SU LOŠE ORGANIZIRANI'

TRENER INTERA BRILJIRA UOČI UTAKMICE Meni je najsmješnije kad pročitam da će u Hajduku proraditi dišpet, pa ja trenutno imam više Dalmatinaca od njih!

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 31. ožujak 2017. 11:35

Dosta smo razgovarali sa Samirom Toplakom ovoga tjedna, ali jučer kad smo ga nazvali u njegovu se glasu dalo očitati kako zrači pozitivom, optimizmom, uglavnom raspoloženje pred današnji susret (18.00) njegovog Intera s Hajdukom bilo je sjajno.

- Tako je, dobre sam volje, uistinu s velikim optimizmom čekam utakmicu sa Splićanima, uživat ću u njoj bez obzira kakav god bio konačni ishod.

Hoće li biti kakvih promjena u sastavu, Mesfin je opet u konkurenciji, no Čale je dobro odradio svoje zadaće u prethodnim susretima...

- Mesfin će na klupu, Čale ostaje u prvih 11, odigrao je dobre dvije utakmice, Khalid će morati čekati svoju priliku.

Okrenimo se malo Hajduku, već smo konstatirali kako momčad s Poljuda igra toplo-hladno, Carillo, možemo reći, kuka kako mu treba vremena da se vidi njegov rukopis, no koliko je to vremena po vašem mišljenju, jer dojam je da u igri nema ni onog najmanjeg pomaka...

- Eh, ja bih htio vidjeti da ova ekipa Hajduka igra domaće utakmice u Zaprešiću, a moja da igra pred Torcidom, uvjeren sam da bismo automatski zamijenili uloge na tablici. Smatram da mi u zadnje tri godine jako dobro radimo s obzirom na uvjete i kadar i to bez navijača. Osjećamo se ugodno kad igramo na Poljudu i Rujevici, to je pravo nogometno ozračje, još kad su ti navijači na tvojoj strani... Carrillo? Ne znam koliko će on dobiti vremena, ja srećom iza sebe imam Branka (Laljak) koji mi je dao vrijeme, što je jedino ispravno u nogometu.

U Hajduku su često provlačili priču kako će forsirati svoju “dicu”, a realnost nije baš takva, broj stranaca je prilično pozamašan...

- Meni je najsmješnije kad u medijima pročitam kako će u Hajduku proraditi njihov dišpet, pa ja trenutačno imam više Dalmatinaca nego Hajduk. Dakle, ja u ovoj utakmici mogu računati na taj hajdučki, dalmatinski dišpet, dok Hajduk baš i ne može...

Potrošili novac

Kako komentirate činjenicu da se ipak na Poljudu prilika mladima i ne daje, barem ne onoliko kako su tvrdili.

- Oni imaju jedan problem, loše su organizirani. Dakle, oni godinama žele top rezultat preko noći i to s jeftinom ekipom, a to tako ne ide. Bolje da su ove tri godine u kojima su potrošili novce na pogrešna “pojačanja” forsirali svoju djecu, možda ne bi bili treći ili četvrti, bili bi, recimo, šesti na ljestvici, ali bi sada u ovom trenutku imali momčad koja bi se borila za prvo i drugo mjesto.

Dotaknimo se malo i utakmice, rekli ste kako planirate napasti Hajduk...

- Ne mislimo se braniti, igrat ćemo napadački nogomet, naravno, Hajduk će također pokušati nas stisnuti. Tko iskoristi taj ‘svoj’ period u kojem će biti dominantan, taj će odnijeti bodove - zaključio je Toplak.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
03. svibanj 2024 17:49