youtube
SKANDAL TRESE ŠPANJOLSKU

UTAKMICA BARCELONE JE NAMJEŠTENA, IGRAČ PRIZNAO 'Na poluvremenu je trebalo biti 8:0, a na kraju 12:0! Neki su na ovome zaradili i do 40 tisuća eura'

Piše: HinaObjavljeno: 04. travanj 2017. 16:40

Filippo di Pierro, talijanski trener španjolskog trećeligaša Eldensea, uhićen je u sklopu istrage o korupciji nakon što je njegova momčad sa 0-12 izgubila od B momčadi Barcelone, objavila je u utorak španjolska policija.

Subotnji poraz je najviši poraz ikada zabilježen u toj kategoriji, a i zapečatio je ispadanje Eldensea u niži rang natjecanja.

Klub je dan kasnije objavio da više ove sezone neće igrati nikakve utakmice. U ponedjeljak je međutim, predsjednik kluba objavio da će klub ipak igrati utakmice prema rasporedu, dodajući da je podnio žalbu i zatražio od Španjolske lige istragu o utakmici.

Predsjednik David Aguilar je za radio postaju Rac1 izjavio da mu je "sumnjivo puno stvari". "Igrači koji inače igraju iznenada nisu bili u momčadi", kazao je Aguilar.

Igrač Eldensea Cheikh Saad je također optužio neke svoje suigrače ne imenujući ih. Trener je znao što se događa, a i neki igrači", rekao je Saad za Rac1 koji je također kazao kako je ''rezultat na poluvremenu trebao biti 8:0, a na kraju 12:0.''

"Umalo sam se potukao sa svojim suigračima zbog toga. U to su uključena četiri igrača, ali ne želim reći njihova imena. Postalo mi je sumnjivo kada me je trener koji mi je na dan utakmice rekao da igram iz prve momčadi maknuo minutu prije susreta.", rekao je Cheikh Saad.

- Također postoji i video u kojem se govori kako su se moji suigrači kladili u visoke iznose na ishod. Priča se da su zaradili između 30 i 40 tisuća eura, ali riječ je i o puno većim iznosima - rekao je Saad.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. svibanj 2024 17:48