Screenshot: Youtube
ISTRAGA U TIJEKU

POLICIJA PREUZELA STVARI U SVOJE RUKE U SKANDALU KOJI POTRESA ŠPANJOLSKU Uhićena petorica osumnjičenih za namještanje utakmice protiv Barcelone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. travanj 2017. 11:40

Nakon što je španjolski trećeligaš Eldense izgubio sa čak 12:0 od Barcelonine B momčadi uslijedili su brojni napisi o skandali u namještanju.

Cijeli je slučaj došao pod svjetlo reflektora, a u sve se umiješala i policija. Marca tako piše da je u 'slučaju Eldense' uhićeno ukupno pet osoba, dva trenera, dva igrača i glavni investitor.

Riječ je o Eldenseovim prvotimcima Nicolasu Chaferu Garciji i Michaelu Wayneu Fernandezu Greenwoodu, trenerima Filippu di Pierru i Franciscu Ruizu Casaresu, te investitoru Nobileu Capuaniju.

Marca piše, pozivajući na izvore bliske cijeloj priči, da su oni jedini bili umiješani u namještanje.

U međuvremenu je i Španjolski nogometni savez (RFEF) pokrenuo vlastitu istragu cijelog slučaja.

Podsjećamo, ranije je grač Eldensea Cheikh Saad optužio neke svoje suigrače ne imenujući ih. Trener je znao što se događa, a i neki igrači", rekao je Saad za Rac1 koji je također kazao kako je ''rezultat na poluvremenu trebao biti 8:0, a na kraju 12:0.''

"Umalo sam se potukao sa svojim suigračima zbog toga. U to su uključena četiri igrača, ali ne želim reći njihova imena. Također postoji i video u kojem se govori kako su se moji suigrači kladili u visoke iznose na ishod. Priča se da su zaradili između 30 i 40 tisuća eura, ali riječ je i o puno većim iznosima - rekao je Saad.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. svibanj 2024 15:52