Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images
SAMO DA SE ZNA GDJE DOLAZE

VATRENI NAJAVILI VELIKU BITKU NA PRAZNOM MAKSIMIRU Čestitam Islanđanima, sjajni su, ali mi smo sto posto unutra i u subotu - pobjeđujemo!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2016. 19:46

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je odradila popodnevni trening uoči subotnjeg kvalifikacijskog ogleda s Islandom na Maksimiru, a na presici su se ovoga puta pojavili Šime Vrsaljko i Milan Badelj.

Nakon ljetnog transfera iz Sassuola u Atletico Madrid, Vrsaljko se i dalje bori za svoje mjesto u španjolskoj momčadi, u oštroj konkurenciji na bočnim pozicijama, a priliku je dobio protiv Rostova u Ligi prvaka.

"Nadam se da ću nastaviti u dobrom tonu. Naporno sam radio, trenirao i čekam svaku sljedeću utakmicu 100 posto spreman, da je odradim što bolje ako dobijem priliku. Zadovoljan sam, u klubu se dobro radi. Svjestan sam svoje kvalitete i nema razloga da mi neigranje pokvari samopouzdanje. Znam koliko mogu, a i za reprezentaciju ću dati svoj maksimum. Nema razloga za brigu", poručio je bočni branič Vatrenih pa najavio subotnju utakmicu na Maksimiru koji će zbog FIFA-ine kazne i ovoga puta biti prazan.

"Island ima jako dobru atmosferu unutar momčadi i igra čvrst nogomet te nas očekuje dobra utakmica. Mislim da ćemo biti 100 posto 'unutra' i pobijediti Island. Navijači su nam uvijek motiv više i ponekad se daje više od realnih mogućnosti s publikom iza sebe, ali ne trebamo razmišljati o tome. Moramo misliti pozitivno", rekao je Vrsaljko.

Milan Badelj, član Fiorentine, jedna je od uzdanica izbornika Ante Čačića i uoči Islanda.

"Sve ovisi kakav je tko na terenu i vjerujem da je izbornik zadovoljan onime što pružam. Ja sam zadovoljan, iako uvijek mogu bolje, i to ću ubuduće pokušavati i pokazati", rekao je.

Islanđani su na tablici kvalifikacijske skupine bodovno poravnati s Vatrenima, na sedam bodova, te će maksimirski dvoboj imati posebnu težinu.

"Izrazito ih poštujemo, napravili su veliki rezultat na Europskom prvenstvu, i treba im čestitati. Na impresivan su način došli do toga, nisu se samo branili, te im je to dalo krila i na početku ovih kvalifikacija. Međutim, igramo kod kuće - makar i bez publike - te moramo pobijediti. Budemo li pravi, možemo biti optimistični i mislim da bismo tada trebali slaviti", smatra Badelj.

Hrvatskog se veznjaka povezuje s mogućim odlaskom iz Fiorentine, no Badelj se do zimskog prijelaznog roka neće opterećivati tim opcijama.

"Maksimalno sam koncentriran na Fiorentinu i sretan sam tamo, a sve ovo ostalo u ovom je trenu nepotrebno. Statusom sam zadovoljan, a drugo ćemo vidjeti na zimu", zaključio je.

Linker
19. svibanj 2024 11:39