Reuters / Darren Staples / REUTERS
FINALE F.A KUPA

VIDEO: ARSENAL SPASIO SEZONU! CHELSEA U FINALU F.A KUPA PAO NA WEMBLEYJU Topnicima rekordni 13. naslov pobjednika

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. svibanj 2017. 22:38

Arsenal je osvojio FA kup, a njegov menadžer Arsene Wenger na neki način je spasio sezonu nakon što je u Premier ligi osvojio tek peto mjesto i ostao bez plasmana u Ligu prvaka. Chelsea je ostao bez priželjkivane dvostruke krune, Antonio Conte morat će se zadovoljiti 'samo' naslovom prvaka.

Topnici su bili znatno bolji suparnik u prvom poluvremenu, te su na odmor mogli otići i s prednošću većom od jednog pogotka. Wengerova momčad povela je u 4. minuti pogotkom Alexisa Sancheza kojeg je sudac Taylor priznao tek nakon poduljih konzultacija sa svojim pomoćnikom. Naime, Sancheza je lopta pogodila u ruku te se odbila u kazneni prostor. Tamo se u nedozvoljenoj poziciji nalazio Ramsey, pokazao je namjeru igranja loptom, no ipak je nije dotaknuo, potom je pritrčao Sanchez i matirao Courtoisa.


Arsenal vs Chelsea 2:1 by retista

U dva navrata kapetan Bluesa Cahill čistio je loptu s gol-crte, u 16. i 30. minuti, a u 26. minuti Arsenal je dvaput u istoj akciji na putu do drugog pogotka zaustavila vratnica. Prvo je gađao Welbeck glavom, potom Ramsey prsima iz neposredne blizine. Udarac Xhake u 32. minuti obranio je Courtois, dok je Chelsea uspio stvoriti tek dvije situacije, no udarac Coste obranio je Ospina, dok je Pedro tukao iznad grede.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorio Chelsea, pritisnuo je suparnika i stvorio dvije prilike, zaprijetili su Kante i Moses, ali je Ospina obranio oba udarca. Na drugoj strani dobru priliku nije iskoristio Bellerin, Courtois je bio siguran.

Chelsaejev desni bočni Moses vrlo naivno je u 68. minuti zaradio isključenje i ostavio suigrače na cjedilu. Taylor mu je opravdano pokazao drugi žuti karton zbog simuliranja. Međutim, Chelsea se ipak vratio, u 76. minuti Diego Costa je iz blizine pogodio za izjednačenje.

Slavlje Bluesa kratko je trajalo jer je već tri minute kasnije Arsenal opet bio u vodstvu. S lijeve strane ubacio je Giroud, a Ramsey je glavom zakucao loptu u mrežu.

U uzbudljivoj završnici Ospina je skinuo zicer Costi, dok je na drugoj strani Özil pogodio vratnicu. No, ostalo je 2:1, i Topnici su mogli početi sa slavljem.

Linker
07. svibanj 2024 00:24