Albert Gea / REUTERS
NAPETO U PRIMERI

VIDEO: FANTASTIČNI TRIO 'MSN' POTOPIO ŽUTU PODMORNICU Novi šou Lea Messija: Prvo slalom za vodstvo Barcelone, pa 'panenka' za točku na 'i'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. svibanj 2017. 23:04

Barcelona je s Villarrealom imala ozbiljan posao, više nego što rezultat 4:1 govori. Koliko god je napadala gosti su uzvraćali, preko Bakambua i poravnali na 1:1, no pogodak Messija u finišu prvog dijela bio je najvažniji trenutak utakmice.

Katalonci su poveli preko Neymara, iz blizine je realizirao pas Messija, no i on, i Messi potom su promašivali šanse i tako održavali neizvjesnost. Messijev promašaj u 29. minuti uzeo je asistenciju Rakitiću. U 32. minuti Bakambu je s centra pobjegao Piqueu i plasirao loptu kraj Ter Stegena. Mirisalo je na zaleđe, ali Sergi Roberto je bio tu blizu, oko linije… Potom je i Soldado opasno prijetio udarcem glavom, činilo se da bi to moglo biti gorko poslijepodne za Barcu na Camp Nou, međutim Messi je sve popravio. U 45. minuti pucao je s dvadesetak metara, lopta je dirala igrača u bloku i dijelom promijenila pravac te završila u lijevom donjem kutu.

Luis Enrique igrao je s najjačim sastavom, Barci su ostale samo još dvije utakmice do kraja, vani s Las Palmasom i kod kuće s Eibarom. Ona će taj posao vjerojatno obaviti, ali rezultati Reala su druga stvar.

Villarreal nije odustao od igre, uzvraćali su i prijetili, nerijetko stizali do kaznenog prostora domaćina. Jonatan dos Santos je imao slobodnjak sa 25 metara. No, Barca je i u drugom dijelu bila bolja, Messi je natjerao Andresa Fernandeza da skine loptu ispod grede, da bi u 69. minuti Luis Suarez zabio treći gol. Iz brze akcije, na pas Sergija Roberta. Četvrti pogodak mogao je zabiti Neymar, njemu je vratar obranio, ali učinio je to Messi s bijele točke. Jaume Costa je igrao rukom, na udarac Suareza, vrlo dvojbeno je li se radimo o najstrožoj kazni. Messi je Panenkom postavio konačan rezultat.

MSN stigao je do 101 gola u tekućoj sezoni, njihove brojke opet su na vrlo visokim razinama, Messi, Suarez i Neymar i dalje su opća opasnost za rivale. Messi je stigao do 51. u svim natjecanjima, od toga 35 u La Ligi gdje će sigurno biti najbolji strijelac, a vodeći je i u redoslijedu za europsku Zlatnu kopačku. Navijači su ga slavili, davali s time dodatni poticaj da potpiše novi ugovor, što je ovog časa ključno pitanje u Blaugrani. Na kraju sezone koja po mnogočemu nije bila na očekivanoj razini. Što su platili većim brojem poraza nego je od njih bilo za očekivati.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
04. svibanj 2024 13:16