Hanza Media
SAMO DA ZDRAVLJE POSLUŽI

ZA NJEGA KAŽU DA ĆE JEDNOG DANA DONOSITI TITULE HAJDUKU Mladi kapetan hrabro poručuje: 'Želim postati novi Thiago Silva'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 14. studeni 2016. 23:27

U Hajdukovoj Omladinskoj školi krije se jedan - Thiago Silva! Dobro, možda ne baš doslovno kopija tog poznatog brazilskog stopera i člana PSG-a, ali zato postoji momak koji bi jednoga dana htio postati baš kao on, piše Slobodna Dalmacija.

– On mi je uzor, pravi lider – govori nam Luka Škaričić, kapetan Hajdukovih pionira koji su prošle subote u derbiju na Poljudu remizirali s Dinamom (1:1) i tako ostali na vrhu ligaške ljestvice.

Poveli su gosti, no “bili tići” nisu se predavali te su zasluženo došli do boda. Više od toga nije moglo. Ovaj put. Derbi k’o derbi, uvijek je poseban.

– Protivnik je bija dosta zahtjevan i agresivan, borili su se. Primili smo glup gol i na kraju možemo biti zadovoljni rezultatom. Mogli smo i do pobjede, ali nije nas tilo. Igrat ćemo s Dinamom i u gostima, bit će teško jer ih podržava puno navijača, ali probat ćemo izvući najbolji rezultat - rekao je Škaričić koji je prvi put stao pred novinarski diktafon.

Dječački nevino on je nas propitivao što ćemo ga pitati, kako bi se što bolje pripremio i dao pravi odgovor.

Ovako na prvu, možemo reći kako se jako dobro snašao pod medijskom pažnjom. Ako postane barem upola dobar kao njegov uzor Thiago Silva, Hajduk će dobiti vrhunskog stopera, a Lukino ime još će se mnogo puta spominjati u medijima.

Splićani imaju i utakmicu više od vršnjaka iz Dinama, pa će to očito biti borba rame uz rame do samog kraja prvenstva. Sezona još nije ni na polovici, ali lako bi se moglo dogoditi da dvoboj Hajduka i Dinama u Zagrebu u drugom dijelu sezone bude ključan u utrci za prvaka.

– Igramo taktički jako dobro. Izgubili smo od Cibalije i Šibenika, teren je bija blatnjav i nismo mogli igrat, ali idemo dalje. Uvik očekujemo prvo misto, tako i ove sezone - Škaričićeva je poruka konkurenciji.

Škaričić je, inače, rođen 28. siječnja 2002. godine u Splitu. Tako je, došla su takva vremena da već i djeca rođena u ovom tisućljeću počinju ulaziti u ozbiljan nogometni svijet. Nogometom se Luka počeo baviti u Solinu s deset godina, a već godinu dana kasnije zamijetio ga je Hajduk i doveo na Poljud. Ovo mu je druga sezona s kapetanskom trakom.

Očito imaš neku lidersku crtu u sebi, pitamo Luku?

– Ha, normalno. Svaki kapetan je ima - kaže nam, dok se na pomoćnom igralištu stadiona u Poljudu sklanjamo od kiše koja je tog dana uporno natapala grad pod Marjanom.

Slušaju li te suigrači?

– Slušaju. Moraju!

Tko ti je od Hajdukovih igrača najdraži?

Šimić. Agresivan je i dobar. Sviđa mi se i Ohandza. Jak je i borben, uvijek daje sve od sebe.

Škaričić je ove jeseni upisao prvi razred srednje škole, Ekonomske. Kako usklađuješ obveze s knjigom i na travnjaku?

– Ide dobro, gura se, ali san mi je postat profesionalni nogometaš. I zaigrat za prvu momčad Hajduka, naravno! Samo da zdravlje posluži - zrelo je rekao Škaričić, svjestan onoga što je ipak najvažnije a što mnogi uzimaju zdravo za gotovo.

Linker
19. svibanj 2024 04:31