REUTERS
GOST KOMENTATOR

ZNA SE TKO VODU NOSI, ALI JEDNO JE OČITO Čak se i na televiziji vidi da među Vatrenima vlada obiteljska atmosfera

Piše: Mario CvitanovićObjavljeno: 16. studeni 2016. 10:32

Nisam vidio ništa novoga, Hrvatska i dalje pobjeđuje, superiorna je i dominantna, rutinirano pobjeđuje. Vidjeli smo solidan nogomet Hrvatske, utakmica je bila više učinkovita nego stvaralačka, ali svaka čast našim dečkima i izborniku Anti Čačiću na još jednom trijumfu. Dala je odgovor s psihološke, karakterne strane reprezentativaca koji su u drugom planu.

Stvari očito jako dobro funkcioniraju kod Vatrenih, onako gledajući TV možeš vidjeti da u nacionalnoj vrsti vlada obiteljska atmosfera. To daje još veću dimenziju cijelom projektu. Iako su mnogi koji su igrali iskoristili svoju priliku, ipak se zna, kako se kaže u narodu, tko kosi, a tko vodu nosi. Dobio se odgovor koji je bio očekivan, bez obzira na zgodnu prezentaciju, oni koji jučer nisu igrali, naše najveće zvijezde, zaslužuju biti starteri. Da, ovi dečki koji su jučer igrali iskoristili su svoje minute, ali ipak su u drugom redu.

Najbolje je svoju priliku iskoristio Andrej Kramarić, zapravo svaki put kad igra iskoristi šansu i približava se udarnom sastavu. Osim što je postigao fenomenalan pogodak, bio je autor akcija i kod prvog i drugog pogotka. Svidio mi se i Duje Čop, koji je postigao pogodak i sudjelovao kod druga dva. Također, Čop je jako dobro radio presing, naročito u prvom poluvremenu stiskao je njihovu desnu stranu. Bradarić se prvih pola sata tražio s Badeljom, ali kako je utakmica odmicala, sve je bolje pronalazio svoje pozicije, i on je sigurno iskoristio svoju priliku. Također, izgleda da na Marija Mandžukića jako dobro djeluje kapetanska vrpca. Pokazuje da je svjestan svoje odgovornosti, takav je bio i u Tampereu protiv Finske u kvalifikacijama. Vukao je momčad u dobrom smjeru.

Posebno mi je drago zbog jedne činjenice. Igrači koji su u drugom planu, koji ulaze s klupe ili koji su prvi put pozivani, jasno su svjesni svog statusa, ali su spremni u svakom trenutku biti podređeni momčadi. Kad dobiju priliku, daju sve od sebe. Taj gard je sjajan, ta njihova želja, htijenje, volja.... Vidi se entuzijazam, veselje, zadovoljstvo. Ovako, kad gledam sa strane, dolazim do zaključka da je atmosfera unutar reprezentacije jako dobra, da su svi hijerarhijski svjesni svoje uloge, zna se tko je glavni, a tko čeka u redu na svoju priliku. To je iznimno pozitivno, dokaz da su svi čvrsto na zemlji te da su objektivni u procjeni svojih sposobnosti, sposobnosti svojih suigrača i cijele momčadi. Vidim da Čačić jako dobro vodi tu skupinu igrača, da ga oni vole i cijene. Izbornik definitivno može biti zadovoljan i sretan.

Linker
09. svibanj 2024 01:43