Reuters / Dado Ruvic Livepic / REUTERS
NOVO IME U SVLAČIONICI

ODRADIO POSUDBU, ZABIO TURSKOJ, A SADA STIŽE U DINAMO Reprezentativac Kosova na Maksimiru: 'Spreman sam, idemo vratiti tu duplu krunu!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. lipanj 2017. 13:39

Kontaktirali smo ga još prije desetak dana, kad smo prvi put objavili da dolazi u Dinamo. No, tada Amir Rrahmani nije bio raspoložen za razgovor, kazao je da na odmoru i da mu još nitko ništa u vezi dolaska u Maksimir nije rekao. Sad nije mogao odbiti, povoda je mnogo.

Prvo, zabio je za Kosovo Turcima u našoj skupini kvalifikacija, a upravo je Kosovo naš idući suparnik. Drugo, u međuvremenu su ga kontaktirali, potvrdili mu da dolazi u Dinamo... Krenimo, dakle, redom, pogodak Turcima bio je izjednačujući, ali na kraju je momčad Fatiha Terima ipak uvjerljivo slavila (1:4)?

- Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, imali 1:1, a onda na samom kraju primili prelagan pogodak iz kornera. To je bio ključni trenutak susreta, nismo se više uspjeli vratiti, nego smo do kraja potonuli. Zbog pogotka sam, naravno, sretan, volio bih da zabijam i češće i više, bit će, nadam se - priča Rrahmani, na engleskome.

Hrvatski razumije, tu je dvije godine, ali lakše mu je odgovarati na engleskome. Nema problema, naučit će.

Znam očekivanja

Hrvatska je izgubila na Islandu, zakomplicirala se situacija u skupini, mi smo već mislili da smo na SP-u u Rusiji?

- Vidio sam snimku na interneta, Island je zabio upravo kao Turci nama taj drugi gol. To je čista neodgovornost, pa ne može čovjek tako ostati sam! Takve se stvari ne smiju događati na tim nogometnim razinama. Skupina je teška, neizvjesna, bit će zanimljivo do kraja. Ali, ja ipak mislim da će Hrvatska ići u Rusiju, to je najbolja reprezentacija u skupini.

Da, to znamo i mi, ali rezultati i raspored donose potpunu dramu. Prvi nam je ispit baš protiv Kosova u rujnu?

- Reći ću vam ovako. Igrao sam dosad sve utakmice osim protiv Hrvatske, tada sam bio na klupi i ono što mogu reći jest da smo, iako imamo samo jedan bod, u svim dvobojima imali poneku šansu napraviti više. Osim protiv Hrvatske, koja nas je potpuno nadigrala i razbila. Prema tome, vjerujem da će ta hrvatska kvaliteta doći do izražaja i da ćete sigurno na SP.

A to što je Kosovo osvojilo samo bod dosad? Svi su ipak očekivali više?

- Naravno da ja osobno, a vjerujem ni svi ostali, nisam zadovoljan što imamo samo bod, to nije dosta. Moramo napredovati i rasti u svakoj idućoj utakmici, pokazati svima ostalima da možemo više i bolje. Siguran sam da ćemo u nastavku kvalifikacija biti bolji.

Valjda ne protiv Hrvatske, bolje protiv nekih naših konkurenata... Ali dobro, pustimo sad to, do nastavka kvalifikacija ima vremena, prvi u akciju kreću klubovi. Znači, gotovo je, Rrahmani dolazi na pripreme Dinama?

- Da, dolazim na početak priprema Dinama, nakon godinu dana u Lokomotivi, stižem u Maksimir. Ili, vraćam se. Znam kakva su očekivanja, Dinamo je najbolji klub u Hrvatskoj i mi moramo trenirati i igrati kao prvaci, svaki dan, svaku utakmicu.

Je li spreman na sve što ga čeka u Dinamu? Sezona je posebna, kreće se s drugog mjesta, imperativ je vratiti naslov, po mogućnosti i dvostruku krunu?

Spreman za borbu

- Naravno da sam spreman! I svjestan da je sezona pred nama vrlo zahtjevna. Prvo moramo izboriti prolaz u grupnu fazu Europske lige, onda osvojiti prvenstvo i Kup. Dinamo je veliki klub i uvijek i svugdje mora biti na vrhu.

Konkurencija koja ga čeka u Maksimiru nije bezazlena. Čak i da ode Schildenfeld ostaju Lešković, Sigali i Benković?

- Rekao sam, Dinamo je velik klub pa je normalno da za svaku poziciju konkuriraju dva, tri igrača. Nitko ne može biti siguran da će igrati i svaki od nas mora dati maksimum na treninzima i utakmicama. Takva su pravila u svakom klubu te razine, čim dolaziš u Dinamo moraš znati da te čeka borba za minutažu. Ja sam na nju spreman.

Rijeka je ove sezone uzela sve, na Rujevici ne žele na tome stati, najavljuju pohod na nove trofeje. Stvarno je pred Dinamom izazov.

- Rijeka ima odličnu momčad, pokazala je da je ozbiljan klub vrijedan respekta. Ali, od iduće sezone Dinamo će opet biti prvak, kao što sam već rekao. Nadam se i da ćemo igrati Europsku ligu da i u Europi pokažemo koliko vrijedimo. Vjerujem da ćemo ostvariti sve te ciljeve.

Za kraj je imao još jednu molbu.

- Molim vas, napišite da se zahvaljujem svima u Lokomotivi, od predsjednika nadalje, posebno treneru Mariju Tokiću i igračima. Bilo mi je zadovoljstvo ovih godinu dana biti dio te momčadi, želim im sreću naredne sezone.

Toliko za prvi put od prvog Dinamova ljetnog “novaka”. Svi vjeruju da će se moći napisati i - pojačanja!

Linker
02. svibanj 2024 21:19