Getty Images
NIJE SE PROSLAVIO

OKO SOKOLOVO MU JE PORUČILO 'NEKA GA VODA NOSI' Collina potjerao kući najgoreg suca EURA

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2016. 20:48

Ako smo ga mi kritizirali subjektivno, šef sudačke komisije na Euru Pierluigi Collina to je učinio objektivno. I temeljem viđenoga, između ostaloga, na utakmici Hrvatske i Portugala, legendarni Talijan poslao je španjolskog suca Carlosa Velasca Carballa - kući.

Mateo Beusan uoči, ali i nakon posljednje utakmice Vatrenih u Francuskoj, Španjolca je proglasio najgorim sucem Eura, štoviše kazao je 'neka ga voda nosi', što je ovaj i dokazao na utakmici adekvatno ne sankcioniravši grube prekršaje i gaženje igrača, ako i kazneni udarac Ivana Strinića na Naniju.

Osim Carballa, kući odlaze i Turčin Cuneyt Cakir te Englez Martin Atkinson.

Tko bi trebao biti kapetan hrvatske nogometne reprezentacije?

Luka Modrić

Ivan Rakitić

Ivan Perišić

Mario Mandžukić

Vedran Ćorluka

Darijo Srna, koji treba ostati u reprezentaciji

Od onih koji su ostali, Slovenac Damir Skomina sudit će sraz Walesa i Belgije u petak u 21,00 sat u Lilleu, a utakmica Poljske i Portugala dodijeljena je Nijemcu Felixu Brychu.

REUTERS/Lee Smith
REUTERS

Preostala dva četvrtfinala, ona Njemačke i Italije te Francuske i Islanda još nisu dodijeljena...

Zanimljiva situacija dogodila se pred golom Hrvatske sredinom drugog poluvremena.

Jedna dubinska lopta upućena prema Naniju mogla je izazvati mnogo problema za Danijela Subašića, ali je pravovremenom intervencijom obrane Vatrenih izbjegnuto najgore.

Strinić je počistio loptu ispred Nanija, a prilikom ispucavanja lopte, nogom je zakačio Portugalca koji je pao kao pokošen.

Glavni sudac Carlos Carballo Velasco nije ni pomislio svirati penal, a s tim se nikako nije mogao složiti kapetan Portugala Cristiano Ronaldo, koji je žustro protestirao kod suca, te potom, u svom stilu, bijesno paradirao travnjakom.

Linker
27. travanj 2024 07:40