CROPIX
OVO MU JE IONAKO - KRAJ

OKO SOKOLOVO O NAJGOREM SUCU NA EURU 'Ma neka ga voda nosi, glupo je više o njemu govoriti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2016. 02:30

Nogometaši Hrvatske poraženi su u osmini finala Europskog prvenstva od Portugala s 0:1, a pogodak odluke postigao je Quaresma u 117. minuti.

Hrvatska je tijekom cijele utakmice imala inicijativu, veći posjed, više pokušaja prema vratima, ali su svi bili neprecizni. Iz prvog pravog kontranapada, koji je uslijedio nakon što je Perišić pogodio vratnicu, a Strinić izgubio loptu, Portugalci su jurnuli prema vratima Danijela Subašića. Lopta je precizno došla do Cristiana Ronalda, čiji je udarac iz neposredne blizine Subašić obranio, ali je na nju natrčao Quaresma i poslao ju u nebranjenu mrežu.

A ponovno je 'briljirao' španjolski sudac Carlos Velasco Carballo, kojeg je hrvatski sudački ekspert Mateo Beusan još prije nekoliko dana proglasio najgorim na EURU.

Ovoga je puta Španjolac puštao izrazito grubu igru, nije žutim kartonima kažnjavao oštre startove Portugalac, ali je na kraju ipak više oštetio Portugal, smatra Oko sokolovo.

Zanimljiva situacija dogodila se pred golom Hrvatske sredinom drugog poluvremena.

Jedna dubinska lopta upućena prema Naniju mogla je izazvati mnogo problema za Danijela Subašića, ali je pravovremenom intervencijom obrane Vatrenih izbjegnuto najgore.

Strinić je počistio loptu ispred Nanija, a prilikom ispucavanja lopte, nogom je zakačio Portugalca koji je pao kao pokošen. Bio je to start za kazneni udarac, ali Carballo se nije oglasio.

Poraz u osmini finala

Kako, u globalu, ocjenjujete nastup hrvatske reprezentacije u Francuskoj?

Razočarali su me

Očekivano

Ugodno su me iznenadili

"Sad hladne glave, kada sagledamo situaciju, moramo istaći da je Carballo pogriješio. Teško se to sudi, ali vidjeli bi da je bilo izvan kaznenog prostora. Što se tiče kriterija i puštanja grube igre, mislim da je to Joško lijepo rekao. S ovakvim stilom, prljavom igrom, ti daješ do znanja da ja mogu radit što hoću. U prvom poluvremenu je dao samo jedan žuti karton! Ma glupo je više o njemu govoriti, neka ga voda nosi, ovo prvenstvo mu je ionako kraj", zasključio je Beusan u emisiji HTV-a.

Linker
03. svibanj 2024 05:05