Foto: Damir Krajac / CROPIX
DONOSI TRANSFERMARKT.DE

OVO SU NAJVEĆI DOBITNICI I GUBITNICI PRVE HNL Ekipa s Rujevice sve više na cijeni, gusta borba dvojice dinamovaca za najskupljeg nogometaša u RH

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. listopad 2017. 15:59

Renomirani portal Transfermarkt.de, koji prati i analizira vrijednosti igrača na tržištu, ažurirao je vrijednost igrača u Prvoj HNL.

Igrači Rijeke najveći su dobitnici, a riječ je konkretno o Filipu Bradariću (25), Mariju Gavranoviću (27), Josipu Elezu (23), Heberu (26) i Alexanderu Gorgonu (28).

Gavranoviću je tako vrijednost skočila s 2 na 3 milijuna eura nakon 10 golova i 4 asistencije za Rijeku ove sezone, Bradarić je poskupio za 1.5 milijuna eura i sada mu vrijednost iznosi 3.5 milijuna eura, dok je Elezu vrijednost skočila za 1.25 milijuna eura i sada iznosi 2.5 milijuna.

Heber je poskupio za 1.4 milijuna eura (sada vrijedi 2 milijuna eura), a Gorgonu pola milijuna eura (sada vrijedni 2.5 milijuna eura).

Najskuplji igrač lige ostao je Dinamov Ante Ćorić (20), ali mu je vrijednost pala. Transfermarkt.de njegovu vrijednost procjenjuje na 8.5 milijuna eura, što je za 1.5 milijuna eura manje u odnosu na prijašnju procjenu.

Zanimljivo, pala je vrijednost i nekim drugim Dinamovim zvijezdama poput El Arbija Hillela Soudanija (sa 4.5 na 4 milijuna) i Armina Hodžića (s 4 na 3 milijuna eura). Ipak, porasla je vrijednost taklentiranom Dinamovom braniču Filipu Benkoviću, za kojim su interes prošlog ljeta pokazali Inter iz Milana i Tottenham. Ona je narasla sa 7 na 8 milijuna eura. Benković je tako drugi najskuplji igrač Prve HNL.

Hajdukovi najvrjedniji eksponati poput Frana Tudora (porasla vrijednost s 2 na 2.5 milijuna eura) i Zorana Nižića (s 1.5 na 2 milijuna eura) su poskupjeli, kao i Osijekovi Mateo Barać (s 0.75 na 2 milijuna eura).

Linker
04. svibanj 2024 05:31