Marcelo Brozović
 Valerio Pennicino/Getty Images
PADAJU SVI REKORDI

PA ZAŠTO IM TO NE BI DOZVOLIO Inter će Brozovića pretvoriti u najskupljeg hrvatskog igrača!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. rujan 2016. 17:47

Koeficijent je na njegov odlazak bio najmanji, praktički, gotova stvar. Marcelo Brozović već je “postao” Englez, čekirao kartu za Otok, bilo je samo pitanje u koji će klub. No, na kraju je ostao u Interu, idućeg tjedna potpisat će četverogodišnji ugovor. Naravno, bogatiji nego sad.

Kako je, dakle, došlo do velikog preokreta u zadnjim danima mercata?

- Priča nije vezana samo za novac. Prevladao je sportski motiv - rekao nam je Brozovićev menadžer Miroslav Bičanić, ne otkrivajući puno.

Međutim, najzaslužniji čovjek u konačnoj Brozovićevoj odluci bio je Frank de Boer, Interov trener. Naime, jedan od razloga Brozovićeve želje za odlaskom iz Milana bio je Roberto Mancini. Brozović i on nisu baš kliknuli, Mancinijev način rada nije odgovarao igraču i još tamo u siječnju, kod Talijana nije u prvom planu, zapravo, Inter i Brozović već su u siječnju dogovorili da na ljeto on može otići ako netko ponudi dovoljan novac. Arsenal, Liverpool, Manchester City, Tottenham..., svi su se engleski klubovi redali u interesu za Brozovića, međutim, najviše je zagrizao Juventus. Trener Allegri odavno je bacio oko na hrvatskog reprezentativca, vidio ga je u prvih 11, ali Inter je u toj priči ostao čvrst, novi kineski vlasnik nije želio prve mjesece svog mandata obilježiti prodajom igrača najvećem rivalu.

Dobitnik u priči

A onda je iz Intera otišao Roberto Mancini i otvorila se mogućnost Brozovićeva ostanka. Arsenal i Liverpool iz raznih su razloga ispali iz igre, Leicester je bio prolazna ideja, no, dok je Brozović bio izvan momčadi i nije putovao na prijateljske utakmice zbog vjerojatnog odlaska, ponovno se vratio Chelsea. Klub Brozovićevih snova, velika njegova želja. Tri dan prije kraja prelaznog roka, sve se činilo riješenim. Inter i Chelsea dogovorili su odštetu, dogovorio se i Brozović s Chelsejem, no, onda je sve “poremetio” Frank de Boer.

- Brozović je fantastičan igrač i volio bih da ostane, jer nam je potreban - izjavio je De Boer nakon utakmice s Palermom, a isto je rekao i samom igraču prije utakmice. I to je, zapravo, prelomilo odluku, Brozović je u De Boerovim zamislima igrač za prvih 11, u sredini uz Banegu i Joaa Marija. U Chelseaju bi se morao boriti za poziciju, ne igra Europu ove sezone pa i nema puno prilike, a ako želite, zarađivao bi tek neznatno više nego u Interu. I zato je Brozović odabrao ostanak. A što će biti u budućnosti? Dakle, njegov aktualni ugovor ističe 30. lipnja 2019. a sada će produžiti vjernost Nerazzurrima do 2021. godine, a njegova plaća bit će 2,5 milijuna eura po sezoni umjesto dosadašnjih 1,4 milijuna! sS važnim dodatkom: odštetna klauzula, pišu talijanski mediji, iznosit će 50 milijuna eura!

Nije nevažno, Bičanić surađuje s Doyen Sportsom, vrlo jakom i utjecajnom agencijom koja ima “ulaz” u sve najjače klubove svijeta. I bude li Brozović u Interu uistinu jedan od glavnih igrača, mogao bi San Siro napustiti u rekordnom transferu kad su hrvatski igrači u pitanju.

Na neki način to i jest intencija, igrač koji je u Inter došao iz Dinama za “velikih” osam milijuna eura, u godinu i pol dana stigao je gotovo do 30 milijuna. Cijena, vjeruju u Interu, može samo rasti, jer Brozović konstantno napreduje i sazrijeva i svi su u Milanu uvjereni da će Marcelo za godinu ili dvije, kad dođe u najbolje igračke godine, vrijediti još i puno više. Iako nije otišao u klub svojih snova, Brozović je, zapravo, u ovoj priči ispao veliki dobitnik.

Linker
22. travanj 2024 10:31