Ivan Perišić
 Dino Panato/Getty Images
TRAŽEN NA OTOKU

PERIŠIĆ NA OLD TRAFFORDU JE REALNOST, ALI SADA SLIJEDI LICITACIJA OKO ODŠTETE Mourinho želi s Vatrenim vratiti United na tron, ali to će ga koštati...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. svibanj 2017. 15:45

Ako je nedjelja značila oproštaj Ivana Perišića od dresa Intera i stadiona Giuseppe Meazza, onda je to napravio onako kako to rade veliki igrači. U velikom stilu, na način zbog kojeg je i u trenucima najveće rezultatske krize milanskog velikana ove sezone bio jedan od onih koje se nije diralo ili kritiziralo zbog teške situacije.

Lijepa reakcija kod pogotka za 2:0 u utakmici posljednjeg kola talijanskog prvenstva protiv Udinesea (završilo je 5:2 za Inter), pa dva odlična prodora i asistencije Marcelu Brozoviću i Ederu za treći i četvrti pogodak mogli bi, po svemu sudeći, biti završni Perišićev naklon navijačima Intera. Već nakon sjajnog nastupa na Europskom prvenstvu u Francuskoj prošlog ljeta otvoreno se šuškalo o interesu Paris SG-a, koji je za otkup njegovog ugovora na Meazzu namjeravao poslati torbu novaca i istresti preko 50 milijuna eura, a ovosezonskih 11 golova i devet asistencija u Serie A mogli bi biti novi okidač za lov na hrvatskog ofenzivca.

Lov koji je, ako je suditi prema riječima Piera Ausilija, sportskog direktora Intera, već počeo. Ovoga puta ne s Parka prinčeva, već iz Kazališta snova, budući da ga Jose Mourinho želi u Manchester Unitedu kako bi bio dio momčadi s kojom se namjerava vratiti na engleski tron.

Sretno gdje god da odeš

- Ivan Perišić u Manchester Unitedu? Interes s njihove strane postoji, ali nikakva službena ponuda nije došla. Perišić u ovom trenutku nije igrač koji je na prodaju ili nije na prodaju. Želimo stvoriti jaki Inter i prije nego prodamo nekog od igrača moramo dobro odvagnuti - poručio je Ausilio, čije riječi potvrđuju da se nešto događa.

Talijansku nogometu javnost je zaintrigirala i rečenica koju je Perišiću navodno izrekao privremeni trener Stefano Vecchi kada ga je zamijenio u završnici utakmice s Udineseom. Mediaset je prenio da se Vecchi obratio Perišiću rečenicom “sretno gdje god da odeš”...

- Nisam mu rekao te riječi, već jednu psovku. Ne znam što se događa po pitanju prijelaznog roka, čitam u novinama što se događa. Ivan o tome nikada ne priča, a ja nisam stekao dojam da je na odlasku - rekao je Vecchi.

Ipak, čini se Vecchijev pokušaj izmotavanja nije bio pretjerano uspješan, pogotovo iz razloga što se ni Perišić više ne vidi u Interu, koji je daleko od europske nogometne elite i borbe za trofeje. U Manchester Unitedu to bi sigurno dobio. La Gazzetta dello Sport navodi da je Manchester United želja hrvatskog ofenzivca, ali i da su dvije strane još uvijek poprilično udaljene kada je riječ o odšteti. S Old Trafforda su navodno spremni ponuditi 45 milijuna eura, Inter traži deset milijuna više i poručuje da će Perišićeva sudbina u prvom redu ovisiti o zamislima novog trenera (koji još nije imenovan, spominje se Luciano Spalletti).

Prodaja, pa kupnja

Po svemu sudeći, radi se samo o Interovoj igri, budući da u licitaciji za Perišića žele izvući što je više moguće, ponajviše iz razloga što su Nerazzurri poprilično zaglibili s poštivanjem Financijskog fair playa, a UEFA je po tom pitanju prilično rigorozna (iz istog razloga prije dvije godine prodali su Matea Kovačića Real Madridu). Prodaja Perišića omogućila bi im i okretanje nekim drugim igračima koje imaju u fokusu, u prvom redu Di Mariji i Jamesu Rodriguezu...

Ključni signal

Dio talijanskih medija uoči nedjeljne utakmice prenio je vijest i o navodnoj mega ponudi Perišiću od strane Manchester Uniteda, prema kojoj bi potpisao četverogodišnji ugovor koji mu jamči neto zaradu od sedam milijuna eura. Neovisno o tome jesu li brojke doista takve, Jose Mourinho bi si Perišićevim angažmanom mogao ispuniti želju zbog koje je tijekom reprezentativne pauze u ožujku boravio u Zagrebu.

Upravo bi njegova želja za angažmanom hrvatskog reprezentativca mogla predstavljati i ključni signal klupskom vodstvu da još malo ‘podeblja’ odštetu za Perišića, koji bi na Old Traffordu pod Mourinhovim vodstvom definitivno dočekao krunu karijere, jer bi se borio za najznačajnije trofeje.

Linker
04. svibanj 2024 15:26