Sandra Perković
 REUTERS/Ivan Alvarado
PRVA REAKCIJA NAKON ZLATA

SANDRA STIGLA ODMAH NAKON BOLTA I SVE NASMIJALA 'Pogađala sam mrežu kao Ronaldo!'

Pogađala sam mrežu kao Ronaldo, no srećom ušao je hitac u trećoj seriji nakon kojeg sam znala da je sve gotovo, kazala je nakon obrane zlata u disku Sandra Perković.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2016. 19:59

Perković se u mix-zoni pojavila tri minute nakon Usaina Bolta, došla je jako sretna, opuštena, ne odavajući da je u trećem hicu bila na rubu eliminacije iz finala.

"Jedan hitac za plasman u finale, jedan hitac za zlato - to stvarno nisam planirala. Kad sam prvi puta bacila u mrežu, nije bilo panike, znala sam da mogu daleko i znala sam koliko vrijedim. Drugi prijestup me iznenadio, no opet nije bilo treme ili straha. Rekla sam sama sebi - Sandra, nikad nisi bila odmornija, spremnija i iskusnija, pa ne možeš odavde otići s tri neispravna hica. Najgore što ništa nisam radila pogrešno, sve je bio automatizam", u svom stilu je "ispalila" Sandra, koji je u trećem hicu s 69.21 osigurala još tri pokušaja, ali već tada i zlatno odličje.

"Kad sam ispustila disk iz ruke, znala sam da je to zlato i da me nitko ne može stići. Odmah sam se opustila. Makar, mislim da je šesti hitac išao dalje od pobjedničkog. Nema veze, za 10 centimetara sam bolja nego u Londonu. Napredujem".

Sandra je i u kvalifikacijama imala sličnu dramu jer je jedini ispravni hitac bacila u zadnjoj seriji.

"Sinoć je bila kiša, mokar krug i to se događa. Ali tu ne mogu objasnit prva dva prijestupa. Krug mi nikad nije bolji, otvorena mreža najšira dosad. Nakon kvalifikacija me malo boljelo rame i napravila sam žulj na desnoj nozi, no očekivala sam da će biti više problema zbog finala rano ujutro nakon kasnonoćnih kvalifikacija. Probudila sam se oko 7.30, ali mi je glava bila čista. I da, oprosti mama, još jednom što sam te iznervirala".

Sandru je na Olimpijskom stadionu pokraj Maracane bodrio i njezin fun-klub iz Brazila, ali i zlatni veslač Martin Sinković.

"Hvala Martinu što je došao i bio mi je velika potpora. Sinkovići su tek nakon osvajanja zlata priznali da su obojica veslali s ozljedama i zaista mi je drago što ih nisam razočarala. Zahvalila bih se i svima u Hrvatskoj koji su gledali moj nastup i nervirali se zbog mojih prijestupa. Danas je super-utorak u kojem Hrvatska može osvojiti još četiri medalje i mislim da hrvatska reprezentacija nikad nije bila jača nego ovdje u Riju. Sada idem u Selo sjesti pred TV i gledati nastupe ostalih, a do 18. kolovoza, kada odlazim iz Rija, pokušat ću uhvatiti vremena da nešto gledam i uživo", kazala je dvostruka olimpijska pobjednica, koja je posebno pozdravila svoje iz zagrebačke Dubrave.

"Evo Dubrava već ima dva zlata, mene i Glasnovića, a tu su još Manuel Štrlek, Ana Šimić i Filip Hrgović. Bit ćemo visoko plasirani na ljestvici medalja, a sljedeći puta možda dođemo samostalno," kazala je Sandra.

Linker
27. travanj 2024 22:34