REUTERS/Geirix
O TOME SE PIŠE

PORAZ HRVATSKE GLASNO JE ODJEKNUO U SVIJETU Islandski mediji slave rušenje 'vatrenog prokletstva', Vikinzi iznenađeni: 'Hrvatska je bila premekana'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2017. 11:19

Dan nakon pobjede Islanda protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji islandski mediji očekivano su puni hvalospjeva na račun svojih nogometaša.

"Nakon pet utakmica, 426 minuta i skoro 12 godina bez pobjede Island je jučer napokon pobijedio Hrvatsku", piše islandski dnevnik Fréttablaðið u tekstu pod naslovom 'Put prema Rusiji i dalje je čist'.

Prenose i izjavu islandskog izbornika Heimira Hallgrimssona: "Pokušali smo učiti iz naših utakmica s Hrvatskom. Već u Zagrebu smo napravili veliki korak naprijed. Znali smo da ih možemo pritisnuti, a nema puno momčadi koje mogu pritisnuti Hrvatsku i to je možda razlog zašto su primili gol. To je za njih definitivno bilo iznenađenje".


...

'Bili su mekši nego li sam očekivao', naslov je u Morgunblaðiðu. To je zapravo izjava islandskog reprezentativca Alfreda Finnbogasona koji je ostao iznenađen stilom igre koji je demonstrirala Hrvatska.

"Ako je neka reprezentacija zaslužila pobjedu onda smo to mi. Znali smo da će biti teško, znali smo da ćemo se morati grčevito boriti za prilike, ali uspjeli smo. Hrvatska je bila mekša nego li sam očekivao. Nisu stvorili puno prilika. Remi bi bio pošten, ali mi smo pokazali više želje da uzmemo tri boda", zaključio je član njemačkog Augsburga.

Vijest o prvom porazu Hrvatske u kvalifikacijama za SP nije glasno odjeknula samo u islandskim medijima, već i svjetskim.

"Najveći pobjednik ove nedjelje je Island", piše njemački Kicker.

"Magnusson je Islandu donio neočekivanu pobjedu protiv Hrvatske s kojom sada dijele vrh ljestvice u skupini", dodaje engleski Daily Mail.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
27. travanj 2024 03:10