Boris Kovacev / Hanza Media / Hanza Media
KOBNI ISLAND

ŠTO VATRENI TREBAJU NAPRAVITI ŽELE LI VIDJETI RUSIJU Hrvatska uprskala sve dobro što je napravila, pravo na kiks više ne postoji, a najgore tek dolazi

Island do kraja kvalifikacija ima bolji raspored Vatreni u goste Ukrajini i Turskoj, Island samo Turcima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. lipanj 2017. 19:30

Hordur Magnusson je sve zakomplicirao svojim pogotkom! Vatreni su prije ogleda s Islandom imali gotovo sve, a sad nemaju gotovo - ništa! Naime, sad se iz dobitne kombinacije koju je trebalo samo “podebljati” na Islandu, zapravo kreće iz početka! Kvalifikacije sad zapravo startaju za Hrvatsku, prednost je prokockana.

Island se izjednačio s Hrvatskom na vrhu ljestvice, a Turska i Ukrajina primakle su se na samo dva boda zaostatka. Tako da sad u ove četiri posljednje utakmice Vatrenima predstoji itekako zanimljiv i neizvjestan finiš. Kao da Vatreni nikad ne mogu bez dramatičnih i šokantnih završetaka kvalifikacijskih ciklusa.


...

Ovaj jučerašnji poraz zaista je teško pao, Hrvatska je stropoštala u tešku borbu za odlazak u Rusiju, a da je ostalo barem neodlučeno, priča bi bila mnogo, mnogo povoljnija.

Vatrene do kraja kvalifikacija čekaju dva teška gostovanja, ona protiv Turske i Ukrajine. Na njima će se odlučivati hrvatska sudbina. Dvije lakše utakmice očekuju nas kod kuće, protiv Finske i Kosova. Na tim domaćim ogledima trebalo bi uzeti svih šest bodova, ali bit će grdo na tim gostovanjima.

Islanđani imaju bolji raspored od Hrvatske, gostuju kod najslabijih Finske i Kosova, doma dočekuju Ukrajinu, njima je pak najteže gostovanje kod Turaka. Više toga će se znati nakon utakmice Ukrajine i Turske početkom rujna, na dan kad će Hrvatska igrati domaći meč s Kosovom. Mogući pobjednik te utakmice opasno će prijetiti Vatrenima, ma tko to bio, jer ponavljamo, gostujemo i kod jednih i drugih.

Ali definitivno, jučer je Hrvatska uprskala sve dobro što je do sada napravila. Sad je put u Rusiju totalno neizvjestan, više ne postoji pravo na kiks.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 20:51