Getty Images
JEDNOSTAVNO NEMA ZAMJENE

POTVRĐENA DOBRA VIJEST ZA DINAMO Najbolji igrač Lyona sigurno neće igrati, u napadu možda zaigra tinejdžer?

LYON Bruno Genesio bez najboljega igrača dočekuje Modre i nema odgovarajuću zamjenu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. rujan 2016. 17:58

Više dvojbe nema. Lyon će Modre dočekati bez najboljega igrača Alexandrea Lacazettea. Igrao je nedovoljno oporavljen protiv Bordeauxa, u 87. minuti napustio igru s bolnim grčem na licu, već je tada bilo jasno da će Lacazette teško biti spreman za Dinamo. Nedjelja je donijela i potvrdu, on će za početak sigurno pauzirati desetak dana kad će se znati koliko će se doista morati oporavljati.

- To je moja odgovornost, preuzeo sam je na sebe i dogodilo se što se dogodilo - priznao je nakon utakmice Bruno Genesio, Lyonov trener, koji je tako dobio čisto “u ništa” iz dvoboja Bordeauxom; izgubio je 1:3, izgubio je i najboljeg igrača.

I, ne samo to, Genesio u ovom trenutku nema adekvatnu zamjenu. Ozlijeđen je još jedan odličan napadač Fekir, ostali su mu iz aktualne momčadi Perrin i Kalulu, koji je u ovoj 4-3-3 formaciji češće igrao lijevo, nego centralnog napadača. K tome ima 20 godina, ne puca od iskustva.

Perrin jest opcija, ali je li on prava zamjena za Lacazettea, pita se to i Genesio, jer došao je ovog ljeta iz druge momčadi Lyona. Ozlijeđen je i Valbuena, koji može igrati tu poziciju, tu je, doduše, i Cornet, koji je također po prirodi lijevo krilo. Nije nemoguće da Genesio odluči promijeniti sustav, da zaigra u formaciji 4-4-2, s kojom je Lyon u bliskoj prošlosti bio vrlo uspješan, a moguće je čak i da se odluči za 3-5-2. Jedan od napadača tada bi bio desnokrilni Ghezzal, uz njega možda Kalulu.

Postoji i ideja da centralni veznjak Corentin Tolisso zaigra na poziciji “lažne devetke” što je igrao nedavno u U-21 reprezentaciji, već su ga prozvali francuskom Fabregasom. Ali, koja god opcija bila, sve je lošije, barem u startu, od Lacazettea. Inače, govori se u Francuskoj da je Lyon do zadnjeg dana prijelaznog roka razmišljao angažirati nekoga od slobodnih veterana, Miroslava Klosea ili Emmanuela Adebayora, da bi sad mogao posegnuti za tom opcijom. Ali, čak i da uspije, nema previše veze s Dinamom, barem ne s ovom prvom utakmicom.

Football Soccer - Olympique Lyon v Monaco - French Ligue 1 - Grand Stade stadium, Decines, France - 7/5/2016 Olympique Lyon's Alexandre Lacazette (L) and Sergi Darder (C) celebrate after scoring. REUTERS/Robert Pratta     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Robert Pratta TPX IMAGES OF THE DAY / REUTERS

Ali, praktički je tu mogućnost odbacio Jean-Michel Aulas, čvrsti gazda Lyona, koji je progovorio nakon utakmice s Bordeauxom.

- Bila je ta utakmica za nas noćna mora. Poraz sam po sebi nije tragičan, dogodi se, početak je sezone, držimo korak s vrhom. No, puno je lošija vijest ta ozljeda Lacazettea. Sve to stvara psihološke probleme uoči utakmice s Dinamom, ali vjerujem da će naš trener i njegovi suradnici pronaći rješenje. Uostalom, imamo puno mladih igrača iz naše akademije, možda netko od njih može uskočiti, tko zna, možda ova nesreća potpuno razmišljanje o našim mladim igračima i njihovim mogućnostima - rekao je Aulas.

A kad gazda tako kaže, nije nemoguće da protiv Dinama vidimo nekoga od tinejdžera.

Linker
06. svibanj 2024 12:41