Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
JAKA KONKURENCIJA

RIJEKA POSTAJE KAO DINAMO, TAKO TO RADE PRVACI Dojučerašnja zvijezda mora na klupu zbog novog, još većeg pojačanja!?

MATEO SUČIĆ IZ PORTUGALA Rijekin ofenzivni arsenal još je moćniji nego što je bio jesenas, jasno je da za sve neće biti mnogo minuta
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. veljača 2017. 17:35

Što sprema Matjaž Kek za nastavak sezone i može li uopće nečime iznenaditi konkurenciju? Manje od dva tjedna prije gostovanja u Gradskom vrtu kadar u Kekovoj svlačionici zbog ozljede Darija Župarića slabiji je za Mateja Mitrovića od onoga koji je zaključio jesenski dio sezone.

Pojačanja su pred vratima (Jelavić, središnji branič?), ali nikako da ih odškrinu, a puno novosti ni iznenađenja u igri ili neke taktičke promjene nisu se mogle razaznati ni kroz dosadašnjih 20-ak treninga i tri utakmice u Portugalu. Nije da je Rijeka izgledala loše, daleko od toga, bilo je naznaka onih 20-ak posto više koje je kroz bržu igru Kek najavio na početku priprema, ali od lidera prvenstva ipak se očekivalo da će imati skroz definiran kadar po završetku ključnog dijela priprema.


Nikica Jelavić ★ || Goals || 2011-12 ►HD◄ by witchironclad

Črnic se probija

Budući da je Župarić “out”, najveća novost iz Portugala je ona s utakmice protiv Djurgardensa kada je slovenski strateg za početak pripremio formaciju s Gorgonom u špici, Črnicom na “njegovom” lijevom krilu, odnosno Vešovićem i Andrijaševićem na svojim uobičajenim pozicijama.

Radom i pristupom na treninzima, na kraju krajeva i igrama kroz pripremne utakmice, Slovenac Matic Črnic definitivno je zaslužio više pažnje nego što je dobivao jesenas (priključio se kada je prvenstvo krenulo, završnicu propustio zbog ozljede), na četiri utakmice do Djurgardensa uglavnom igrao iza jedinog napadača (najčešće baš Gorgona), što nije djelovalo nimalo loše jer je slovenski reprezentativac u dosadašnjem dijelu priprema pokazao da je “živa vatra”.

- Kod mene teško da se netko može pretplatiti na mjesto u momčadi. Volim i cijenim kada se pritišće iz drugog plana, kada se stvara zdrava konkurencija na treningu i utakmicama, a ne po novinama i medijima - rekao je Kek na konstataciju da se Črnic ozbiljno nameće, a zbog njegovog nastupa u prvoj postavi protiv Djurgardensa netko iz “pokera asova” morao je završiti izvan udarne jedanaestorke.

Kekova je odluka bila da to bude Mario Gavranović, jedan od ponajboljih igrača Rijeke u jesenskom dijelu sezone i figura u riječkom kadru koja se podosta žrtvovala za momčad na poziciji koja mu, prema njegovim karakteristikama, najbolje ne odgovara. Gavranović je tip igrača koji više voli biti druga špica, voli se kretati između linija, dolaziti iz drugog plana, a ne trpjeti duele, najčešće s dvojicom suparničkih braniča na leđima. U kontekstu dolaska Nikice Jelavića, koji je sve dogovorio s Bijelima ali čeka papire iz Kine, moglo bi to značiti da će baš Gavranović biti figura koja će u ovoj rošadi završiti na klupi.

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
04. svibanj 2024 09:40