CROPIX
NA POMOLU VRHUNSKI POSAO

SADA JE JASNO DA MISLE OZBILJNO, ŠPANJOLSKA SENZACIJA STIŽE U RUDEŠ! Osim Bišćanovog nasljednika iz elitne lige dolazi i čak šest pojačanja!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. lipanj 2017. 21:31

U Rudešu za vikend nisu pustili ‘bijeli dim’, ali ime novog trenera trebalo bi se finalizirati svaki čas. Kako na domaćem tržištu nije pronađeno adekvatno rješenje, predsjednik Ivan Knežević potpuno se okrenuo španjolskoj opciji.

- U Alavesu su već bili izabrali trenera koji je trebao doći kod nas, ali u međuvremenu se pojavila još jedna ozbiljna opcija pa bi Španjolci danas trebali donijeti konačnu odluku - kaže Knežević.

Naravno da će Knežević i najbliži suradnici u klubu potom malo poručiti što im to Alaves nudi, ali Španjolci će trenersko ime pojačati i sa šest njihovih igrača koji bi trebali doći u Zagreb na posudbu.

- Riječ je o Alavesovim igračima koji trenutačno nisu u kombinacijama za španjolsko prvenstvo, ali jasno je da pričamo o kvalitetnim igračima koji će za nas, baš kao i trener, biti potpuno besplatni - s puno optimizma poručio je Knežević.

Zagreb, 210517.
Igtraliste SC Rudes.
Utakmica 32. klola 2. Hrvatske nogometne lige
NK Rudes - NK Gorica.
Na fotografiji: slavlje igraca i navijaca NK Rudesa na kraju utakmice.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Šest takvih igrača trebali bi potpuno promijeniti krvnu sliku Rudeša pa bi momčad koja se trebala boriti za ostanak u ligi iznenada mogla postati ozbiljan kandidat za sredinu ljestvice. Logično je da igrač koji ima ugovor s Alavesom mora imati nogometnu klasu na višoj razini nego što je imaju igrači koji kvalitetom plešu na rubu Prve i Druge HNL, a realno bi samo takve Rudeš mogao dovesti. Šest inozemnih igrača mogli bi Rudešu omogućiti mirnu debitantsku sezonu u prvoligaškom društvu, što je možda i presudan detalj za budućnost kluba, jer nemojmo zaboraviti da je Rudeš još uvijek kvartovski klub koji tek treba postati ozbiljan i profesionalan.

Zbog svih tih argumenata neupitno je da će Knežević prihvatiti Alavesovu ponudu i da će Rudeš na ljeto biti još jedan hrvatski prvoligaš koji će na klupi imati stranca. A i Carrillo očito više neće biti jedini španjolski strateg u Prvoj HNL...

Linker
01. svibanj 2024 02:34