FIM SPEEDWAY GP OF CROATIA
MOTOCIKLISTIČKI SPEKTAKL

FIM Speedway Grand Prix vraća se u Hrvatsku: Uzbudljiva sezona i ludnica započinju u Međimurju

U sezoni 2023. speedway je obilježio 100 godina, a međimurska utrka opet je proglašena jednom od najuzbudljivijih
Piše: PROMOObjavljeno: 16. studeni 2023. 11:27

I u 2024. godini FIM Speedway Grand Prix biti će prva stanica u borbi za svjetskog prvaka u ovom uzbudljivom motociklističkom sportu i to 27. travnja!

Stadion Milenium će treću godinu zaredom biti domaćin FIM Speedway Grand Prix natjecanja i ugostiti prvo kolo – FIM SGP of Croatia. Bartosz Zmarzlik, Fredrik Lindgren Jack Holder, Robert Lambert, Dan Bewley, Tai Woffinden, ali i Mikkel Michelsen, Leon Madsen i brojni drugi u borbu za titulu svjetskog prvaka krenut će upravo u zelenoj destinaciji Hrvatske, u Međimurju na predivnom lokalitetu Stadiona Milenium.

„Speedway spektakl kojem smo svjedočili protekle dvije godine ponovit ćemo u još boljem izdanju krajem travnja ove godine kada organiziramo Grand Prix po šesti puta u povijesti stadiona Milenium. Svaki put se iznenadimo koliko dobar speedway event može biti i koje su granice borbenosti ovih vozača koji daju zadnji atom snage za svaki osvojeni bod! Isto tako pomičemo granice (avan)turizma: ekskluzivno iskustvo za publiku koja iz cijelog svijeta dolazi baš tu subotu navečer u Hrvatsku, u Međimurje“ rekla je Darija Pavlic, direktorica utrke i članica FIM komisije za utrke na stazama.

image
FIM SPEEDWAY GP OF CROATIA

„U 2022. i 2023. nevjerojatna slika Hrvatske i predivnog Međimurja obišla je svijet, utrka je prikazivana u 56 zemalja svijeta, ukupno je prikazano preko dvije tisuće sati sadržaja na svim medijima, a procjenjuje se da je obje hrvatske Speedway Grand Prix utrke gledalo preko 15 milijuna gledatelja globalno. Marketinška i promocijska vrijednost koju je Međimurje realiziralo kao destinacija premašuje 10 milijuna eura, što je vrijednost koju ni jedan drugi sportski projekt nije ostvario!“

U sezoni 2023. speedway je obilježio stotinu godina sporta, a međimurska (i hrvatska) utrka ponovo je proglašena za jednu od najzanimljivijih i najuzbudljivih utrka kalendara u kojoj je pobjednik bio budući svjetski (i ukupno četverostruki) prvak, Poljak, Bartosz Zmarzlik.

image
FIM SPEEDWAY GP OF CROATIA

„Cilj WBD Sports Europe je upravo proširenje kalendara, ali i zadržavanje tradicionalnih utrka stoga smo sretni što će se u 2024. sezoni SGP voziti na 11 različitih lokacija“ rekla je Laura Manciet, direktorica prvenstva.

„Po prvi put nakon 1997. Landshut će ugostiti Speedway GP i to u trećem kolu, a Speedway of Nations će se održati u Manchesteru, na stazi koja slovi za jednu od najuzbudljivijih u kalendaru. Speedway Grand Prix se vraća u Wroclav, a sezona počinje u Hrvatskoj, u Međimurju na stazi na Stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu.“

image
FIM SPEEDWAY GP OF CROATIA

Međimurskim i hrvatskim ljubiteljima speedway utrka dobro je poznat Armando Castagna, direktor FIM CCP komisije: „Pred nama je odlična speedway sezona, veselimo se odlasku u Manchester, a između 16 najboljih vozača imamo pet novih imena koja zastupaju ukupno devet nacija!“

Ulaznice za FIM Speedway Grand Prix biti će dostupne kroz sustav www.entrio.hr

image
FIM SPEEDWAY GP OF CROATIA

Linker
26. travanj 2024 10:48