Marc Marquez

 PETER PARKS Afp
NAKON 11 GODINA

Veliki Marc Marquez napušta Hondu: ‘Obje strane su se dogovorile kako je ovo u najboljem interesu‘

‘Imali smo nezaboravne trenutke: šest naslova svjetskog prvaka, pet trostrukih kruna, 59 pobjeda...‘
Piše: HinaObjavljeno: 04. listopad 2023. 16:53

Šesterostruki svjetski motociklistički prvak, Španjolac Marc Marquez (30) po završetku ove sezone napustit će momčad Honde u kojoj je proveo 11 godina, objavio je ovaj japanski proizvođač.

Marquez je s Hondom imao ugovor na još jednu godinu, ali je sporazumno raskinuo ugovor čime je otvoren put ka njegovom prelasku u momčad Gresini Racing, za koju vozi mlađi brat Marquez Alex, a koja koristi Ducatijeve motore.

image
JURE MAKOVEC Afp

"Imali smo nezaboravne trenutke: šest naslova svjetskog prvaka, pet trostrukih kruna, 59 pobjeda, 101 postolje i 64 pole positiona. Naporan rad, predanost i veza koju smo izgradili tijekom godina. Smijeh, suze, radost, teški trenuci, ali najvažnije: jedinstven i neponovljiv odnos. Rastavljeni, ali uvijek zajedno!", poručio je Marquez putem društvene mreže X.

"Obje strane dogovorile su se kako je u najboljem interesu poći različitim putovima kako bi ostvarili svoje ciljeve", objavila je momčad Honde.

Zbog ozljeda i nedovoljno dobrog motora Marquez je tek prošlog vikenda na VN Japana stigao do prvog postolja ove godine zauzevši treće mjesto.

Posjednji od šest naslova prvaka Marquez je osvojio još 2019. godine.

Linker
27. travanj 2024 18:59