CROPIX
POSTOJI SAMO JEDAN PROBLEM

ČEKA SE SAMO SLUŽBENA POTVRDA Hrvatska rukometna reprezentacija ima novog izbornika, Gobac najavio 'DAN D' i odluku koju navijači priželjkuju godinama

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2017. 12:45

Kako su najavili i Lino Červar i čelnici HRS-a, danas je priča o povratku trofejnog trenera na hrvatsku klupu dobila svoje konačne konture. Što je Červar dogovorio s Makedoncima, tajna je, HRS će tražiti vjerojatno čistu situaciju za stopostotnu posvećenost reprezentaciji uoči Eura 2018, kojem smo domaćini, ali Lino je u utorak u Našicama odigrao najvjerojatnije posljednju utakmicu SEHA sezone s Metalurgom.

Nakon današnjeg sastanka s dopredsjednikom HRS-a Zoranom Gobcem stigla je i najkonkretnija potvrda će Lino biti taj, iako ćemo na službenu potvrdu pričekati još desetak dana.

"Ima još nekoliko stvari koje se moraju korektno završiti i kroz vrlo kratko ćemo vas obavijestiti o svemu. Nadam se da ćemo se naći u sljedećih desetak dana i da ćemo tada imati novog izbornika. To je sve što se može reći. Nigdje ne zapinje već gospodin Červar ima korektan odnos prema poslodavcu i institucijama za koje radi", rekao je Zoran Gobac nakon sastanka, dok je Lino samo znakovito ustvrdio:

"Slažem se sa svime što je rekao Gobac".

Ostao je zapravo samo jedan problem, a to je što bezbolniji, korektni rastanak s makedonskom reprezentacijom. Lino i dalje ima obveze u Makedoniji, reprezentacija ima kvalifikacije za EURO 2018. u petom i šestom mjesecu ove godine, a nema novog izbornika.

Makedonci se nisu očitovali, ali kako stvari stoje, to ne bi bio Raul Gonzales, trener Vardara, nego Kasim Kamenica, negdašnji trener Zagreba, koji trenutačno vodi Pelister iz Bitolja i uživa visoko povjerenje čelnih ljudi makedonskog rukometa.

Červar je vodio hrvatsku reprezentaciju od 2002. do 2010. godine i sa "kaubojima" je osvojio šest medalja. Ima olimpijsko zlato iz 2004., bio je svjetski prvak 2003., te još dva puta svjetski viceprvak (2005. i 2009.). Također, ima i dva srebra sa europskih prvenstava, 2008. i 2010. godine.

Linker
25. travanj 2024 13:17