Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
STIGLA JE POTVRDA

DOBRE VIJESTI STIGLE IZ EHF-a Split i službeno ostaje domaćin Europskog rukometnog prvenstva 2018. godine!

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 16. ožujak 2017. 10:18

Split i službeno ostaje domaćin Europskog rukometnog prvenstva 2018. godine! Tu su vijest Slobodnoj Dalmaciji potvrdili iz Europske rukometne federacije (EHF) nakon posljednje inspekcije Spaladium Arene održane prije sedam dana.

- Na temelju inspekcije, kao i garancija od strane Vlade Republike Hrvatske te Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, EHF je potvrdio Split kao domaćina prvog kruga natjecanja 2018. - stoji u odgovoru EHF-a na naš upit.

Eto, dobar predosjećaj splitske delegacije nakon inspekcije Spaladium Arene pokazao se točnim. Euro ostaje u Splitu, velebno zdanje u Lori zadovoljilo je ukus krovne europske , ali će vjerojatno ipak morati doći do određenih sitnih zahvata, ponajviše na pročelju dvorane koje
baš i nije ugodno.

No, to je sada najmanji mogući problem. Zajedničkim snagama Grada Splita te Splitsko-dalmatinske županije i Vlade RH koji su dali jamstva za pokrivanje troškova organizacije, neće otići iz grada pod Marjanom. I to je najvažnija vijest.

Međutim, još uvijek se mora pronaći model po kojem će se potpisati ugovor s EHF-om jer Split, podsjećamo, zbog pada proračuna ne smije potpisati ni jedan ugovor. Makar bio vrijedan kunu.

Ali, s obzirom na navedenu podršku vlasti, to bi ipak trebala biti stvar formalnosti. Najveća prepreka je preskočena, na radost svih obožavatelja rukometa u Splitu i Dalmaciji.

Linker
07. svibanj 2024 20:18