Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
RUKOMETNI EURO 2018. GODINE

DOBRE VIJESTI ZA SPLIT Vlada uskočila s jamstvom od milijun kuna, ispunjen preduvjet za dolazak inspekcije EHF-a

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 02. ožujak 2017. 13:49

Splitsko-dalmatinska županija i Vlada Republike Hrvatske izdat će garancije EHF-u nužne da Split ne izgubi domaćinstvo Europskog rukometnog prvenstva 2018. godine, piše Slobodna Dalmacija. Pisali smo već kako bi Županija trebala jamčiti za jedan milijun kuna ukupnih troškova, a novi je moment taj da bi za drugi milijun trebala jamčiti Vlada RH.

Podsjetimo, zbog pada proračuna Grad Split ne može potpisati nikakav ugovor s Hrvatskim rukometnim savezom niti dati bilo kakvu garanciju, pa je u suradnji sa Županijom poslao službeni apel Vladi, konkretno premijeru Andreju Plenkoviću.

Kako doznajemo, Vlada je pristala dati garanciju za troškove, što je bitan korak prema zadržavanju Eura u Splitu. Vlada bi, dakle, trebala izdati garanciju HRS-u koji bi onda taj dokument do sutra trebao poslati krovnoj europskoj rukometnoj organizaciji.

Bez garancije, koja je tek jedan od preduvjeta za dolazak službene inspekcije, cijela bi priča iz Splitove perspektive spala isključivo na dobru volju EHF-a, a to bi u principu značilo realnu opasnost da Euro iz Splita preseli u Zadar.

Ovako, pak, uz podršku Vlade stvari izgledaju puno bolje.

Doznajemo kako su u Gradu Splitu zadovoljni kako se situacija razvija i vjeruju kako je ovo ključan korak prema ostanku Eura u Splitu. Naravno, Gradsko vijeće Splita u novi bi proračun moralo uračunati sredstva za koja će mu Županija i Vlada jamčiti te s njima regulirati odnose glede povrata. No, o tom potom.

Nakon što Vlada izda garanciju HRS-u, a ovi to proslijede EHF-u, čeka se konačna inspekcija Spaladium Arene sljedećeg tjedna, u četvrtak 9. ožujka. Ona će ustanoviti jesu li potrebni kakvi novi zahvati na dvorani jer, ako jesu, netko će morati preuzeti i obvezu pokrivanja tih dodatnih troškova.

Linker
01. svibanj 2024 02:13