CROPIX
ZABAVA U CENTRU

FOTO: RADIT ĆE SE DO DUGO U NOĆ, ALI SVE ĆE BITI SPREMNO ZA SPEKTAKL LEGENDI U CENTRU METROPOLE Danima se ne spava, a još stiže 36 kamiona snijega

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. siječanj 2017. 00:03

Iako već danima ne spavaju, ljudi uključeni u organizaciju skijaškog spektakla, koji će se 4. siječnja održati na glavnom zagrebačkom trgu, u jedno su sigurni - sve je pod kontrolom.

- Postavili smo podloge za snijeg i ograde staze. Sve će biti na vrijeme - kaže Sebastian Fleiss, glavni čovjek za postavljanje staze u Bakačevoj ulici.

Staza je duga 161 metar, na startu je široka 8, na cilju 10,5 metara te 7,60 metara na najužem dijelu Bakačeve. Njome će se 4. siječnja od 19.15 spustiti neka od najvećih imena ovog sporta svih vremena, 18 osvajača velikog kristalnog Globusa, a među njima i dvoje naših velikana Janica i Ivica Kostelić.

- Devetsto kubika snijega pripremljeno je u Bistri, a šest kamiona, svaki po šest tura, prevest će ga tijkom noći na Trg - dodao je Fleiss.

- Lakše nam je raditi po noći, mirnije je.

Podsjetimo, stazom od Zagrebačke katedrale do Manduševca u srijedu će se spustiti legendarni Francuz Jean-Claude Killy, najbolji svjetski skijaš 1967. i 1968, Austrijanac Karl Schranz (1969. i 1970), rekorderka sa 6 osvojenih velikih Globusa Annemarie Moser-Pröll (pet puta u nizu od 1971. do 1975. te još 1979), zatim Petra Kronberger, Marc Girardelli, Marcel Hirscher, Tamara McKinney, Pernilla Wiberg, Tina Maze, Michaela Dorfmeister, Renate Götschl, Nicole Hosp, Alberto Tomba...

Bit će to idealna družina za veliku proslavu 50. rođendana FIS Svjetskog kupa, koju će uveličati i stari prijatelji sljemenskih utrka Jure Košir, Matjaž Vrhovnik, Hans Enn, Bojan Križaj, Günther Mader, Marco Büchel, Kristian Ghedina, Thomas Sykora, Špela Pretnar, Urška Hrovat i Alenka Dovžan.

Staza će na Trgu biti postavljena do 15. siječnja, kao otvoreno skijalište za građanstvo sa školom skijanja za djecu u okviru kampanje Međunarodne skijaške federacije “Bring Children to the Snow”.

Linker
08. svibanj 2024 11:28