Oleg Maticin

 SEFA KARACAN Anadolu Agency Via Afp
BEZ MILOSTI

Rusija u rat šalje i sportaše! Ministar zaprepastio skandaloznom izjavom: ‘Oni ne smiju uživati privilegije‘

Sad pada u vodu ona teorija po kojoj sportaši nisu krivi za to što Rusija napada Ukrajinu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2022. 12:26

Ruski sportaši ne igraju gotovo nikakva međunarodna natjecanja. Naravno, stvar je u agresiji njihove domovine na Ukrajinu koja traje već mjesecima. I koliko god ruski ministar sporta Oleg Maticin naricao da sportaši nisu krivi, to nije istina. Ili barem više neće biti. Jer, i ruski sportaši dobili su poziv za vojnu mobilizaciju koju je ranije naredio šef države Vladimir Putin.

Putin je tako poslao tristotinjak tisuća rezervista u rat, u neizvjesnost, a među takvima su i sportaši. Potvrdio je to današnjom izjavom i sam ministar Maticin:

- Sport se ne može izdvojiti kao zajednica koja može uživati privilegije. Naši sportisti su domoljubi koji su podržali predsjednika. Sport je jedna obitelj i sve zadatke koje država rješava, sport će s njom zajedno rješavati. Ne može biti govora o nekakvoj isključivosti od mobilizacije - veli Maticin.

Izjava je jasno, izazvala dosta bure u sportskoj javnosti, a tek treba vidjeti koji će to točno sportaši sudjelovati u "specijalnoj vojnoj operaciji". Iako je bilo rečeno da sportaši neće sudjelovati u tome, sve se promijenilo. Neuspjeh na bojištu valjda je primorala Ruse na ovakav potez.

Pisali smo već o tome kako je poziv za rat zatekao i nekadašnjeg ruskog nogometnog reprezentativca Dinjara Biljadetinova, a on očito neće biti jedini s pozivom za vojnu mobilizaciju...

Linker
20. svibanj 2024 23:38