Nastavlja se veliki skandal u plivanju

 IPA/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA Ipa/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
NASTAVLJA SE PLIVAČKA SAGA

Suspenzija Hrvatske i Portugala digla Europu na noge, četiri države ustale protiv LEN-a i njegove odluke

Njemačka, Grčka, Danska i Farski Otoci su se pobunili protiv vrlo dvojbene odluke LEN-a
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. studeni 2021. 13:28

Europska organizacija vodenih sportova (LEN) zaprimila je zasad četiri dopisa od četiri različita nacionalna plivačka saveza, konkretno iz Njemačke, Grčke, Danske i Farskih otoka, u kojoj navedene države odnosno njihovi nacionalni plivački savezi iskazuju po njima neodrživost i nedemokratičnost u prijašnjoj odluci LEN o suspenziji Hrvatskog i Portugalskog plivačkog saveza.

U pismu koje je praktički gotovo pa u slovu isto, što znači da se radi i o usklađenoj akciji (nije nemoguće da će ostati samo na njima), navedeni se savezi pozivaju na odluku Ureda FINA (Svjetskog saveza) od 15. ovog mjeseca, a u kojima FINA drži LEN-inu odluku ništavnom, te upozorava na nedemokratičnost postupka.

Sada iz Njemačke, Grčke, Danske i Farskih otoka, u pismu naslovljenom na Paola Barellija, predsjednika LEN, kao i za glavnog tajnika, te članove Ureda LEN, pozivaju na ponovno preispitivanje odluke Ureda LEN od 1. studenoga o suspenziji Hrvatskog i Portugalskog plivačkog saveza. Nadalje, u pismu se zahtijeva održavanje izvanrednog Kongresa LEN u Frankfurtu, 5. veljače, ali u kako navode "...na propisan način, te u skladu sa Statutom LEN i Poslovnikom o radu Kongresa LEN".

Kao što smo već u nekoliko navrata ranije naveli, "slučaj ili afera suspenzija" se nastavlja, ne razblažuje se već samo naprotiv.

Linker
20. svibanj 2024 03:28