REUTERS/Charles Platiau / REUTERS
ONI SU PRAVA RUKOMETNA SILA

POHVALE FRANCUZA UOČI DVOBOJA ZA BRONCU 'Hrvati su vrhunski i uvijek se, čak i kad ne izgledaju tako, dočekaju na noge'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. siječanj 2017. 19:40

Bila je to klasična demonstracija sile, Slovenija tu nije imala nikakve šanse. Francuzi su ih, jednostavno, silinom kojom igraju rukomet - raznijeli.

Slovenija nije uspjela napraviti pravi prekršaj nad francuskim napadačima, koji su predvođeni Nikolom Karabatićem prsima jurišali na zonu protivnika. A ako pred njih ne staneš, slobodno možeš zaboraviti svaku nadu.

Nema se Slovencima što prigovoriti, vjerojatno su mislili sve najbolje, ali, jednostavno, nekada to ne ide. Dali su sve od sebe, no Francuska je u odnosu na Sloveniju u ovom trenutku teška kategorija.

Autori te Francuske teške kategorije bili su u prvom redu Nikola Karabatić i Cedric Sorhaindo; s njima nadigravanja nema.

Zanimljivo je Sorhaindovo mišljenje o Hrvatskoj...

- Hrvatska je vrhunska i uvijek se, čak i kad ne izgledaju tako, dočekaju na noge i dođu do završnice. Ovdje Hrvati definitivno nisu izgledali posebno dobro na početku natjecanja, ali je činjenica da su rasli kako je natjecanje išlo kraju i bili su sve bolji i bolji.

I Luc Abalo dijeli njegovo mišljenje, uz neke male dodatke u priči:

- Strah nas je od poraza motivirao, razmišljali smo “što ako izgubimo u polufinalu od Slovenije”. Znali smo da su Slovenci dobri, da moramo 60 minuta biti otvorenih očiju jer njima jako malo treba da se vrate u život. Pokazali su da su vrhunski, a za nas je to bio strašan i fizički i taktički rad da bismo uspjeli. Nedjelja će biti velik dan za nas - zaključio je Abalo.

Linker
22. svibanj 2024 00:23