Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
ISKREN ČOVJEK

VESELIN VUJOVIĆ NIJE ŽELIO SAMO JEDNO - UTAKMICU S HRVATSKOM 'Lažem li ili ne, to ćemo vidjeti. Čovječe, dobro je ovo'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 28. siječanj 2017. 18:06

Veselin Vujović, izbornik Slovenije i bivši trener PPD Zagreba, nije želio samo jedno: utakmicu s Hrvatskom na SP-u. Osim eventualno u finalu. Nekoliko je puta o tome govorio i tijekom natjecanja u Francuskoj. Emocije su presnažne s obzirom na to da će mu s druge strane biti nekoliko igrača koje je praktički do jučer vodio u PPD Zagrebu.

Ponovio je svoju želju i slovenskim novinarima nakon što su Francuzi bili bolji od njegove momčadi i gurnule Slovence u borbu za broncu.

- U situaciji kada mi nismo uspjeli ući u finale bio bih najsretniji da Hrvatskoj to uspije, čime bi si osigurala najmanje srebro, a mi da uzmemo broncu. Tako bi balkanski rukomet imao dvije medalje. Norvežani? Oni su i hrvatske i naše mušterije, Hrvati će ih sigurno dobiti u polufinalu, a usput će ih i izmučiti i mi ćemo to iskoristiti.

Nažalost, Vujović je ispao loš prognostičar, Norvežani su nama naplatili neke dugove, a nas su gurnuli upravo u utakmicu koju je i Vujović naviše želio izbjeći.

Zanimljivo, u Parizu je ispalio i jednu rečenicu potpuno nesvojstvenu sebi:

- Da mi je netko prije prvenstva ponudio da budem četvrti u polufinalu, pristao bih bez grižnje savjesti.

Vujović, pa bi pristao...

- Lažem li ili ne, to ćemo vidjeti. Čovječe, dobro je ovo.

Mi ne bismo imali ništa protiv, ali naravno da ni on ni njegova momčad neće danas izaći na teren sa stavom “četvrto je mjesto super”.

Veselin Vujović
Veselin Vujović / REUTERS/Vincent Kessler
Veselin Vujović

Naš je motiv ogroman

Slovenci su u velikoj prednosti jer su imali dan odmora više od nas i puno lakšu utakmicu protiv Francuza, a za razliku od nas nemaju ni većih problema s ozlijeđenim igračima.

- Možemo pokucati u drvo. Naravno da svatko od nas ima neke svoje sitnije probleme, ali to je normalno, pred nama je deveta utakmica na prvenstvu. Tu ćemo još jednu utakmicu svi izdržati, ako nekoga nešto bude boljelo, uzet ćemo tablete protiv bolova i napraviti sve da dobijemo utakmicu - rekao je Vid Kavtičnik.

Kako će Slovenci ući u utakmicu, najbolje oslikava izjava Blaža Janca:

- Naš je motiv ogroman. Borimo se za medalju. Bez brige, imat ćemo dovoljno energije bez obzira na to što je u pitanju deveta utakmica. Odigrat ćemo do kraja, pa makar umrli.

Linker
28. travanj 2024 14:34