Getty Images
U TANDEMU S PRIJATELJEM

POREČ DOMAĆIN NAJVEĆEG TURNIRA ODBOJKE NA PIJESKU IKAD U HRVATSKOJ Posebna senzacija nastup je Ivana Perišića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2017. 16:02

Swatch Beach Volleyball Major Series, dio FIVB World Toura treći put stiže u Poreč – ove godine od 27. lipnja do 2. srpnja. Najbolje svjetske odbojkašice i odbojkaši na pijesku natjecat će se za nagradni fond od 600.000 američkih dolara.

Na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu predstavljen je Poreč Major koji ove godine uvodi dvije novine: noćne mečeve i gostovanje hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Perišića koji će igrati u paru s Nikšom Dell’Orcom.

- Za mnoge je iznenađenje, ali ne i za one koji me poznaju. Ja sam veliki zaljubljenik u odbojku na pijesku i kad god je prilika - igram je. U stvari ne igram, treniram je ozbiljno s prijateljem i odbojkašem Igorom Omrčenom svako ljeto u Splitu. Sve skupa se odigralo tako da sam prošle godine vidio snimku Poreč Majora, stupio sam u kontakt s organizatorima te izrazio želju za nastupom. I evo me! Igrat ću u Poreču s Nikšom Dell'Orcom koji je već igrao Poreč Major 2015. Prvobitni plan mi je bio igrati s Omrčenom jer se s njim najbolje znam i privatno i na pijesku, no Nikšina prednost je da je pjeskaš. Nadam se da će moje sudjelovanje pomoći u promociji ovog turnira i u promociji ovog prekrasnog sporta, rekao je Perišić.

Uz spomenuti tim, na Poreč Majoru će igrati još četiri naša muška (Filip Silić/Ivan Đorđević, Krešimir Karaula/Marin Jerčić, Matija Gracin/Jahor Žukovski, Josip Pribanić/Matej Čičković) i tri ženska tima (Maja Roško/Jurja Vlašić, Dina Bečić/Sara Radanović, Nikolina Jelić/Marina Čorić).

Linker
19. svibanj 2024 01:25