Robert Belošević / Cropix
KOMENTAR PATRIKA ĆAVARA

PROSLAVLJENI REPREZENTATIVAC SAVJETUJE KAUBOJE Mađarska će pokazati gdje je Hrvatska na ovome prvenstvu, a ključna je stvar - popraviti obranu

Dobro smo otvorili utakmicu, poveli 5:1, Duvnjak je postigao i gol za 6:1, ali su mu suci svirali korake koji nisu bili. Onda se dogodilo ono što sam naglašavao kao naš problem uoči početka SP-a, a to je ta naša promjenjiva igra. Dopustili smo da nakon te velike prednosti da Saudijska Arabija dođe u priliku čak i povesti. ZA SN KOMENTIRA: PATRIK ĆAVAR
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2017. 18:11

Naša boljka, koja nas dugo prati, igra je “jedan na jedan” jer nismo imali dovoljnu čvrstinu. Saudijci su nas prelako prolazili u tim individualnim dvobojima. Imamo problema i kod preuzimanje igrača, kad jedan kontrolira napadača, drugi mu dođe pomagati bez veze i stvori se višak na toj strani. To su dvije stvari na kojima moramo poraditi i ispraviti ih.

Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje jer smo promijenili obranu u 5-1 s Duvnjakom i to je puno bolje funkcioniralo, presjekli smo nekoliko lopti i postigli nekoliko lakih golova.

Prvo ime susreta bez dvojbi je bio Luka Cindrić. Njega sam već najavljivao kao igrača koji odlično može zamijeniti Duvnjaka. Dobar je u fintama u obje strane, brz je, idealan je igrač za ovakve protivnike s kojima su naši visoki igrači imali dosta problema, a on je to rješavao besprijekorno.


Croatia vs Saudi Arabia (28-23) Match Highligts...

Lovro Mihić imao je odličan debi, mislim da nije promašio ni jednu loptu i sigurno je veliki dobitak za rasterećenje lijeve strane i Štrleka, koji je na prethodnim natjecanjima morao igrati po 60 minuta.

Nekakav rezime je da je razumljivo da nismo bili u najboljem izdanju jer svaka početna utakmica nosi veliku dozu nervoze, tako da je najbitnije da smo pobijedili.

Mađarska će nam danas dati puno više odgovora gdje smo i koliko vrijedimo, a ključna stvar je - popraviti obranu. Uoči prvenstva sam rekao da mi možemo svakome utrpati više od 25 golova, a ako limitiramo Mađare ispod te granice, napravili bismo velik posao za dobiti tu utakmicu.

Ako se ostvare informacije da Nagy neće moći igrati, to će nam definitivno olakšati posao, ali nas ne smije zavarati jer nije on jedini na koga bi se trebalo paziti. Mađarska ima dosta dobrih igrača i s njim ili bez njega, treba ih jako ozbiljno shvatiti.

Linker
03. svibanj 2024 16:48