REUTERS
NEMA MJESTA SUMNJAMA

HRVATSKA SE NIKOGA NE BOJI Dokapetan uoči najvažnije utakmice poslao umirujuću poruku domovini: Pripremili smo se za sve i znamo kako ih zaustaviti!

ZLATKO HORVAT Hrvatski dokapetan uoči današnjeg dvoboja s Mađarima, nakon kojeg će se puno bolje znati kakvi smo i što možemo očekivati u nastavku turnira
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. siječanj 2017. 20:25

Svako malo naletimo na Mađare, “te Veszprem”, “te Szeged”, “pa kako to da u sastavu nemamo igrače koji igraju u Mađarskoj”. Zlatko Horvat idealan da poveže priču o drugom protivniku Hrvatske na SP-u u Francuskoj. Slijedi nam utakmica koja će dosta toga odrediti i koja će nam poslati poruku što uopće možemo očekivati u daljnjem tijeku turnira i od dvoboja protiv Njemačke na kraju.

Ipak nije NBA ritam

Je li istina da ste se najviše pripremali za Mađare?

- Istina je.

Malo su drukčiji kad je riječ o reprezentaciji?

- Nismo dugo igrali s njima, mislim od Londona, a od onda smo drukčiji i mi i oni. Znamo igrače, neke iz SEHA lige, neke iz Lige prvaka. Stvarno igraju jako dobar rukomet. Guraju po španjolski, jaka obrana, kontra, u napadu prema crti gdje su s Banhidijem drukčiji nego do sada. To su neke osnovne stvari s kojima ćemo se boriti.


Croatia vs Saudi Arabia (28-23) Match Highligts...

Imaju opasan trokut?

- Ja bih čak rekao samo liniju Laszlo Nagy i taj novi snažni pivot, koji se pokazuje kao kvaliteta u Szegedu. Tu očekujemo najviše problema, za to smo se posebno pripremali. Mislim dobro, a kako će ispasti, vidjet ćemo.

Što će po vama biti ključ utakmice?

- Naša dobra obrana. Možemo ih iskontrirati ako dobro odigramo obranu, makar znam da će oni sve učiniti da to spriječe. No, nije nas lako spriječiti.

Vi ste u non-stop ritmu, kako to podnosite?

- Sva sreća što ritam nije kao u NBA ligi. To je već automatizam na neki način, sve je prilagođeno potrebama i situaciji. Ovo je na SP-u sigurno malo teže, ali izdržat ćemo.

Klopa nije baš nešto

U tom ritmu treba ponekad stisnuti i gas do daske. Hoće li se naći snage za to?

- Treba znati i kada stati na loptu da te ne povuče kada ne treba. To je stvar iskustva, godina. Razmišljam o tome više nego prije, sigurno. Ako igramo tako brzo i Josip (Božić-Pavletić) će dobiti prilike i on to može odraditi i skupiti iskustvo. A ako treba dodati, dodat ćemo, ni prvi ni zadnji put.

I kako vam je u Francuskoj?

- Kao i uvijek. Na prvu je tak-tak, malo je previše problema, klopa nije baš nešto, ali riješit će se. Imaš svoj ritam i to je to. Treba nam odmora i koncentracije sada. Sve drugo je manje važno.

Najvažnije je...

- A dobiti Mađare za početak, što drugo.

Linker
21. rujan 2024 00:14