Screenshot: Youtube
STIŽE NOVI VRATAR

BIVŠI SRPSKI I CRNOGORSKI REPREZENTATIVAC NOVO JE POJAČANJE PPD ZAGREBA? Hrvatski prvak u potrazi za Stevanovićevom zamjenom

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. lipanj 2017. 00:26

Zagrebaši kreću prema odmoru, a reprezentativci će na akcije. Seniori s Linom Červarom, koji će ih okupiti danas, dok će se juniori uskoro početi pripremati za SP u Alžiru, a kadeti za SP u Gruziji. I dok svaki kreće svojim putem, Uprava nastoji kadar svesti u realne financijske okvire, što nije lako.

Izvjesno je da će Velko Markoski karijeru nastaviti u Njemačkoj, dok će Stefan Vujić u Rumunjsku. Hoće li još netko otići? Vjerojatno, ali možda tek još jedan ili dvojica jer sezona je duga, trebat će izdržati.

Jotić je prvo bio blizu odlaska u Gorenje, pa Tatanbanyju, ali zasad ostaje.

Došli su Bičanić, Ravnić, Hrstić, Lučin i Božić-Pavletić, a glavno pitanje i dalje je dolazak vratara nakon što će Ivan Stevanović karijeru nastaviti u švicarskom Schaffhausenu. Makar je mladi Jović sve bolji, Zagreb se za Ligu prvaka odlučio potražiti iskusnijeg i konstitucijski drukčijeg vratara od Matevža Skoka, koji će biti velika uzdanica za sljedeću sezonu.

Kako je dolazak Darka Arsića iz Metalurga zbog postojećeg ugovora koji ovaj vratar ima u ovom trenutku nerealan zbog odštete, Zagreb se okrenuo drukčijim opcijama. Zanimljiv mu je i Matej Ašanin, no, i on ima ugovor u portugalskom Sportingu, koji je vrlo ambiciozan i na jesen će igrati Ligu prvaka, vjerojatno u neelitnim skupinama.

I tako Zagrebu u želji da što bezbolnije prebrodi sezonu postaje zanimljiv Radivoje Ristanović, iskusni 34-godišnji vratar bogate karijere, koja je vodila od Partizana, Lovćena, San Antonija, Ademar Leona, Balingena, Chamberyja i u konačnici mađarskog Balatofüreda.

Ristanović je visok 200 cm, 7 puta je nastupao za reprezentaciju Srbije, a 22 puta za Crnu Goru, čiji je gol branio na EP u Poljskoj prošle godine. Kako stvari stoje, on bi mogao biti rješenje koje posljednje čeka Kasim Kamenica.

Linker
07. svibanj 2024 05:58