CROPIX
TAKO MALO FALI

LEGENDA HRVATSKOG RUKOMETA OGORČENA 'Ovo je nevjerojatno! Sami smo se pobijedili! Katastrofa...'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 02. listopad 2016. 14:04

Klasična “tiha misa”. Glave pognute do poda i sprint do svlačionica. Rukometaši Zagreba nisu bili raspoloženi za razgovor nakon drugog uzastopnog poraza u Europi. I prvog u Areni Zagreb ove sezone.

- Blago rečeno, početak sezone nije dobar - vrtio je glavom Igor Vori, jedini koji se zaustavio u mix-zoni.

- Lijepo se vratiti kući, lijepo je opet igrati u Areni, ali moj je povratak mogao biti i ljepši - nasmijao se iskusni pivot.

- Ajde još onaj poraz u Celju, ali ovaj... Katastrofa! - razočaran je bio Vori.

- Sami smo se pobijedili. To je nevjerojatno. Počevši od prvog poluvremena, gdje imamo 2 razlike, igrača više. Dogodila nam se ista situacija kao u Celju. Umjesto da mi povedemo jedan, gubimo dva. Ponavljamo pogreške. Drugo poluvrijeme ista stvar. Otvorimo dobro i na kraju... Takvi ishitreni šutovi, ma...

Pokušavao je pronaći razlog, krivca...

- Jako mi je žao zato što smo konačno obrambeno odigrali kako treba, držali gustinu, čvrstinu, imali agresivnost... Ali to nismo naplatili.

Tehničke pogreške, fulani ziceri... Sve je to Vori nabrajao.

- Imali smo u drugo dijelu 1 razlike, a onda promašimo dvije kontre. Imamo strašne šutere, nevjerojatno je kakvi su to šuteri, ali ne ide svaki put šut. A kad ne ide, onda treba igrati malo drukčije. Na žalost, počeli smo forsirati šut, šut, šut i upali u njihovu zamku, u taktiku njihova trenera, kojeg jako dobro znam.

Ipak, kaže, “sve je moglo otići na našu stranu”.

- Kao i u Celju. Opet, ne daje nam to što smo izjednačeni nikakvo samopouzdanje da možemo reći “super, dobri smo, idemo u Kristianstad, tko nam što može”. Sada se uvukao strah u nas. Pušeš na hladno, na svaku pogrešku gledaš kao da ti život znači. Ali dobro, imamo tjedan dana da se smirimo, prije svega u glavi. Ako ponovimo ovu obrambenu partiju, mislim da bi to mogao biti dobar put koji bi nas doveo do pobjede u Kristianstadu.

Hrvat u pobjedničkoj momčadi Denis Buntić nije bio raspoložen za razgovor, ali zato jest dojučerašnji zagrebaš, Sandro Obranović.

- Dobro je, ne bi mi baš bilo ugodno vratiti se i izgubiti - nasmijao se.

- Kad pobijediš u posljednjih pola minute, onda je to najbolji dokaz koliko je bila teška utakmica. Ali pripremali smo se tjedan dana za ovo, puno radimo s trenerom na svakom detalju i to smo sada naplatili.

Linker
09. svibanj 2024 02:45