Andrija Nikolić

 DAMIR KRAJAC Cropix
LIGA PRVAKA

Trener Zagreba: ‘Možemo slaviti i u Kielu‘; Karabatić: ‘Nadigrani smo, ali sretan sam kako su me primili‘

‘Neću reći da nismo igrali dobro, ali smo napravili jako puno pogrešaka‘, kaže trener PSG-a
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. veljača 2024. 21:13

Zagreb je zaslužio sve, odigrao je veliku utakmicu i dobio velikog protivnika. Arena je još dugo slavila kako posljednjih godina nije. Eto, makar su rekli neće moći, izgleda da je moglo.

Andrija Nikolić trener koji je Zagreb uveo među 12 najboljih momčadi Europe kaže:

- Luda utakmica, vjerujem i naša zaslužena pobjeda. Čini mi se da smo u prvom dijelu bili u grču, nismo dali ono što možemo. Malo publika, malo značaj utakmice, utjecalo je na nas. PSG je teško zaustaviti u svim segmentima, ali mi rastemo i to je ono najvažnije. Možemo li dobiti u Kielu? Ne znam, možemo, mi uvijek idemo pobijediti.

Luka Klarica bio je sa deset pogodaka najbolji igrač utakmice, makar je Matej Mandić zaslužio jednako takvo priznanje.

- Svjež sam, ništa ne boli, vajda… I stvarno smo postali europska momčad, a ovdje sam pet godina. Odrasli smo u Ligi prvaka imamo pravo misliti da možemo pobijediti svakoga. Ovo je bilo naše malo finale i sada idemo dalje.

Ivan Čupić dovršio je posao hrabro se vrativši na penal.

- Pucao sam po videu Palicki, valjda loše, ali kada Timur nije zabio vratio sam se i napravio to kako treba. Ništa, bilo je nervozno, bilo je svega, bila su dva boda koja smo zaslužili i ništa dalje od toga. Pravo tek predstoji, osmina finala, pa finala s Nexeom…

Jakov Gojun kapetanski je odradio obranu.

- Ovo je sve o čemu sam sanjao kada sam se vratio u Zagreb. Mi pobjeđujemo, Arena puna, slavi. Jako sam ponosan na ovu momčad koja je izgradila silan karakter s kojim se danas može suprotstaviti svakome.

Zvonimir Srna dodao je jednu veliku istinu.

- Bili smo hrabri, odrasli smo kao momčad. Prije tri godine pa još i lani mi bismo ovakvu utakmicu izgubili, a sada smo mi bili ti koji su PSG uvukli u greške i napravili preokret na kraju. Savršen poklon za publiku koja nas je popratila u ovom broju.

Raul Gonzalez trener Parižana poluglasno je rekao nakon utakmice:

- Znali smo što nas očekuje protiv Zagreba. Neću reći da nismo igrali dobro, ali smo napravili jako puno pogrešaka, što nas je koštalo na kraju. Čestitam Zagrebu.

Nikola Karabatić iz Arene u kojoj je toliko puta slavio otišao je s porazom, ali i uz ovacije prepunih tribina zbog rukometa koji je igrao svih ovih godina.

- Zagreb nas je nadigrao. Nismo dobro počeli, puno smo griješili. Ostali smo ipak u utakmici, ali previše lakih šuteva smo promašili, imali smo +2, ali nismo ni to iskoristili. Mandić je obranio jako važne lopte na kraju. Bilo mi je lijepo i uvijek mi je lijepo doći u Zagreb. Iako sam razočaran zbog poraza, sretan sam da sam tako primljen. Jednom je i publika bila za mene i to sad kada sam izgubio. Finale u Zagrebu s mamom i tatom u publici 2009. godine, nikad neću zaboraviti. Hrvatska je uvijek dio mene i sretan sam i zahvalan na svemu – zaključio je Nikola.

Kielce svladalo Kolstad

Na kraju je i Kielce svladalo Kolstad, makar Zagrebu više ni to nije bilo važno, jer je pobijedio PSG. Kielce je pobijedilo 31:23. Alex Dušebajev sa 8 golova bio je prvi strijelac pobjednika, a Simen Lyse sa 6 Kolstada. Naš Igor Karačić zabio je 3 gola za pobjedu, a Andy Wolff na golu Kielca imao je 14 obrana. (drp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 19:52