Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
KRITIKE NA SVOJ RAČUN

SAŽEO SVE U JEDNOJ REČENICI, BRUTALNO ISKRENI HRVATSKI DIV NA CRTI 'Ma, nisu oni istukli nas, istukli smo mi sami sebe svojom igrom'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. siječanj 2017. 23:17

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je susret zadnjeg kola C skupine od Njemačke s 21-28 (9-13) te će u nedjelju u Montpellieru u osmini finala igrati s Egiptom.

Kod Hrvatske su Luka Stepančić i Manuel Štrlek dali po pet golova, Tin Kontrec četiri, dok je najbolji hrvatski igrač Domagoj Duvnjak na ovoj utakmici igrao samo u fazi obrane i nije se upisao u strijelce. Njemačku su predvodili Patrick Wiencek (6) i Kai Hafner (5), dok je odličan bio vratar Andreas Wolff bio sjajan sa 16 obrana.

Tin Kontrec je bio brutalno iskren.

- Ma nisu oni istukli nas, istukli smo mi sami sebe svojom igrom. Dobro smo otvorili, imali ritam i onda 12 minuta bez gola, pa se stalno vraćaš, pa negdje zapneš i na kraju više ne možeš ni ustati. Lake golove smo primali, teško smo zabijali i to je to.

Marko Mamić je u drugom dijelu izgledao 'pristojno'.

- Ova utakmica nije odlučivala ništa, pa osim poraza ne nosi neke teže posljedice. Turnir tek počinje i ja sam uvjeren da ćemo se mi pokazati kada bude najvažnije. Nijemci su nas nadigrali i u obrani i u napadu.

I dok su naši analizirali na brzinu, Nijemci su slavili, jer ne moraju u Montpellier nego u Pariz gdje namjeravaju ostati do kraja.

- Jako nam je bila bitna ova utakmica, jer je to bila prva prava utakmica za nas na turniru. Sami smo sebi željeli reći neke stvari uoči nastavka natjecanja na ispadanje. Obrana nas je nosila, bili smo jako taktički disciplinirani i ta nam se disciplina vratila u kontroli rezultata. Ovo je veliko ohrabrenje uoči nastavka turnira - rekao je na kraju dok su Nijmeci slavili Patrik Wincek.

Andreas Wolff je ponio sat, kažu da je obranio 16, po nama je 13, ali nebitno. Bitno je da je on pohvalio obranu, a da je imao 46 posto obrana, da je naš vanjski šut bio 24/6. I sad ti pričaj o utakmici.

Linker
08. svibanj 2024 22:22