Tina Maze
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
VIŠE OD 800 SATI LIVE PRIJENOSA

USKORO KREĆE EUROSPORT HRVATSKA Glavni direktor za SN otkriva: Velike priče o hrvatskim sportašima najbolje zvuče na vašem jeziku

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 24. listopad 2016. 15:11

Eurosport je najveći europski sportski satelitski kanal, dostupan u 59 zemalja i implementiran u više od 116 milijuna domova. U stopostotnom je vlasništvu Discovery Communicationsa. Više od 50% sadržaja čine prijenosi uživo kojima se prate najvažniji događaji diljem svijeta u više od stotinu sportskih disciplina.

Ono što je hrvatskim ljubiteljima sporta posebno važno je vijest da Eurosport uskoro kreće i s komentarima na hrvatskom jeziku. Inače, platforme na kojima se može gledati Eurosport su: VIP TV, B.net, EVO TV, H1, Amis, Terrakom, Zabava i to (IPTV), UMU - Udruga multimedijalnih umjetnosti (kablovski operater), United Media (Total TV - DTH) i, naravno, Eurosportova platforma EurosportPlayer.

Kreće sa Söldenom

Uz nogometnu Bundesligu, koja traje, iznimno je zanimljiva sezona zimskih sportova. Gledatelji će ove sezone moći uživati u više od 800 sati prijenosa uživo, odgođenih prijenosa i najboljih trenutaka, na oba Eurosportova programa, počevši od Söldena ovog vikenda, uz stručne analize Tine Maze, Michaela Greisa i Adama Malysza. Uz reprize, emitirat će više od 2.000 sati zimske sportske akcije.

Kranjska gora, 290116. 
Hotel Ramada i skijaska staza Kekec.
Predstavljanje Tine Maze kao promotorice i komentatorice Eurosporta. 
Na cjelodnevnom dogadjanju organiziran je i paralelni slalom s Tinom Maze.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Eurosport će prenositi 11. svjetskih prvenstava svih vodećih zimskih sportova od 22. listopada 2016. do 2. travnja 2017. godine. Prenosit će sva natjecanja, od mladih nada freestyla do najbržih spustaša, preko biatlona do skijaških skokova.

Na svojim programima uživo ili s odgodom prenosit će doslovno sve utrke svjetskih kupova u alpskom skijanju, biatlonu i skijaškim skokovima, a utrke skijaškog trčanja te nordijske kombinacije uz 95% prijenosa. Također i europska prvenstva u umjetničkom klizanju i curlingu, uz sažetke ostalih klizačkih diciplina poput brzog klizanja.

Emisija Wintersports Extra kroz cijelu će sezonu ekskluzivno donositi najnovije vijesti i stručna mišljenja iz svijeta zimskih sportova. Eurosport će gledateljima dati ekskluzivan pristup svim zonama posljednje utrke Tine Maze u profesionalnoj karijeri, u Mariboru. Specijalna emitiranja iz St. Moritza, u veljači, označit će točno godinu dana do početka ZOI u Pjongjangu.

Hrvatski komentatori

Glavni izvršni direktor Eurosporta, gospodin Peter Hutton, objasnio je razlog uvođenja hrvatskih komentatora i ciljeve u sljedećem periodu.

- Mislim da je bitno da imamo domaće usmjerenje, s obzirom na to da radimo u Hrvatskoj. Dolazak hrvatskih komentatora na Eurosport je veliki korak naprijed, nešto čemu smo se veselili već duže vrijeme. Odlično je da se to konačno realiziralo. Domaće priče o domaćim sportašima treba pričati na domaćem jeziku, treba biti blizak tim sportašima, razumjeti njihovu povijest, razumjeti otkuda dolaze i kamo idu. Zato je uvođenje hrvatskih komentatora veliki korak naprijed i dio je velike ambicije da poboljšamo Eurosport, da imamo bolji i ekskluzivniji sadržaj. Već radimo tehničke promjene potrebne za takav proces. Oduševljeni smo što smo dospjeli do te razine, do 22. jezika na Europortu. Trebaju nam dobri, relevantni komentatori, glasovi koje ljudi prepoznaju i kojima vjeruju. Ali nam treba i sadržaj koji će nam dati garanciju da možemo nastaviti prikazivati najveće sportske događaje u Hrvatskoj.

Ski jumper Adam Malysz waves to the crowd after his jump during his farewell event in Zakopane March 26, 2011. REUTERS/Kacper Pempel (POLAND - Tags: SPORT SKI JUMPING) - RTR2KG30
REUTERS/Kacper Pempel
Adam Malysz

Koji sportovi će odrediti program Eurosporta i njegov sadržaj u sljedećem periodu?

- Od sljedećih Zimskih olimpijskih igara emitirat ćemo uživo svaku minutu događaja. Vidimo se kao dom svih teniskih Grand Slamova, dodat ćemo i Wimbledon u našu zbirku po Europi, a dodat ćemo i ekskluzivnija prava u biciklizmu i motosportu. Svaki dan u našoj redakciji dobivamo nove prijedloge, i uzimamo svaki u obzir kako bi naš kanal mogao još više rasti i kako bi taj posao postao još relevantniji na tržištima na kojima emitiramo. Naša se priča zato mijenja i raste, ali svakako imamo nekoliko jakih aduta u smislu sadržaja, gdje imamo eksperte. Ono što trebamo raditi je da gledateljima nudimo kvaliteten produkt.

Drugačiji od drugih

Što ćete novoga ponuditi kod emitiranja Zimskih olimpijskih igara?

- Radimo na dosta različitih detaljnih prijedloga, ali zato točno znamo što trebamo napraviti. Trebamo biti sposobni ponuditi nešto što će biti zanimljivo za nacionalne mreže, osigurati još više sadržaja. Ne trebamo raditi jednako kao nacionalne mreže, nego ponuditi nešto što može biti komplementarno njihovu poslu i što će OI napraviti još više relevantnim za više ljudi. Prednost Eurosporta je također to što puno olimpijskih sportova pokrivamo cijele godine pa možemo kroz priče gledatelje uključivati cijelu godinu, a ne samo u ta dva tjedna.

Linker
03. svibanj 2024 19:43