ISPISAO JE POVIJEST

STIPANOVIĆ ISPISAO POVIJEST, PA PORUČIO Za pop...težak dan. Prava fešta će biti u ponedjeljak

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 14. kolovoz 2016. 01:14

Tonči Stipanović piše povijest. Nakon posljednja dva jedrenja u klasi Laser osigurao je prvu olimpijsku medalju za hrvatsko jedrenje. Ima najmanje srebro, a veliki je favorit za zlato jer ima deset bodova prednosti ispred Australca Burtona uoči jedrenja za odličja koje je na rasporedu u ponedjeljak.

Nakon što je u petak imao najlošiji dan na olimpijskoj regati, ali se iščupao i zadržao vodstvo u subotu je hrvatski jedriličar sa sedmim i trećim mjestom učvrstio vodstvo u ukupnom redoslijedu. Burton je iza deset bodova, ali s obzirom da se jedrenju za odličaju daju dvostruki bodovi, računica kaže da Tonči za naslov olimpijskog pobjednika ne smije biti više od pet mjesta slabiji od Australca.

- Za pop... težak dan. Loše sam startao u prvoj regati. Burton me na startu stisnuo. Nisam imao baš dobru "briju", ali poznajem ovo regatno polje pa sam se izvukao na lijevu stranu i dobro napravio. U jedrenjima u krmu sam popravio plasman. I drugu regatu je Burton pokušao startati ispred mene, ali odmah sam se maknuo što se pokazao kao sjajan potez. Nisam još spreman slaviti. Osjećam se super, ali prava fešta će biti u ponedjeljak, izjavio je član splitskog Mornara nakon povratka s regate.


Uoči puta u Rio Tonči se prisjetio kako je u Londonu izgubio broncu u posljednjim metrima i rekao: Sada ne idem po medalju, nego idem po zlato. Kako stvari stoje, gotovo će sigurno održati obećanje.

Ivan Kljaković Gašpić se u klasi Finn priključio borbi za vrh. S trećim i desetim mjestom napredovao je na peto mjesto. U klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać su ukupno deseti nakon 12. mjesta i pobjede, a Tina Mihelić se oprašta od Olimpijskih igara. Završila je 12. u Laser Radialu.

Linker
02. svibanj 2024 21:26