CROPIX
'MANDŽO JE RATNIK KAKVOG NEMA!'

TALIJANI OČARANI HRVATIMA, ČAČIĆ IM OTKRIO DA ZBOG 'SLATKIH BRIGA' MIJENJA SUSTAV VATRENIH? 'Mogao bih i ja kao Allegri! Pjaca će vas zadiviti!'

'Hrvatska ima strašan napadački potencijal i moramo ga iskoristiti najbolje što se može. Kalinić je apsolutno fantastičan u Fiorentini, ali ja u obzir uzimam uloge koje su do sada u reprezentaciji imali Mandžukić i Perišić'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. siječanj 2017. 20:55

Hrvatski igrači pravi su hit u Italiji. Juventusov dvojac Mario Mandžukić i Marko Pjaca već su neko vrijeme među najspominjanijim igračima na 'čizmi', a Nikola Kalinić briljira u redovima Fiorentine. Tu je naravno i dvojac u Interu te Napoliju, ali i igrači i trener u ostalim klubovima pa je sve skupa bio dobar povod talijanskom Tuttosportu da napravi intervju s hrvatskim izbornikom Antom Čačićem.

"Uopće nisam iznenađen igrama koje u Juventusu pruža Mario Mandžukić. Nije me iznenadilo niti njegovo postavljanje na krilo jer je to već igrao u prošlosti. I u klubovima, ali i u reprezentaciji. Ima sve što je potrebno za jednog krilnog igrača, a uostalom Mario uvijek igra za momčad i njemu je potpuno svjedno gdje ga stavite. Postoje igrači koji su ratnici na jednoj utakmici, ili pak na par treninga, ali rijetko postoje igrači koji su ratnici na svakoj utakmici kao što je Mandžo. Složio bih se s Allegrijem da je 4-2-3-1 sustav najbolji za njega u kojem može najviše izvući iz napada s kojim raspolaže", rekao je Čačić pa nastavio:


Mario Mandzukic vs Lazio (Home) 22-01-2017 - HD

"Je li Mandžo na krilu opcija i za reprezenatciju Hrvatske? Je, svakako je jedna od opcija. Hrvatska ima strašan napadački potencijal i moramo ga iskoristiti najbolje što se može. Kalinić je apsolutno fantastičan u Fiorentini, ali ja u obzir uzimam uloge koje su do sada u reprezentaciji imali Mandžukić i Perišić. Sve to uskladiti na najbolji mogući način nije nimalo lako, ali to su već slatke brige", rekao je hrvatski izbornik pa se dotaknuo i Marka Pjace:

"Pjaca je već sada strašan igrač. Imao je nesreću s tom ozljedom zbog koje nije igrao dva mjeseca, ali već u ovih par prilika koje je dobio pokazao je koliko potencijal ima. On će postati veliki igrač i zadivjet će vas. Vidjet ćete. Može igrati na više pozicija u napadu, a pravit će razliku i u tako velikom klubu kao što je Juventus."

Linker
04. svibanj 2024 05:26