TOM DUBRAVEC/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
BITKA S IDOLOM

Hrvatski tinejdžer izborio Australian Open i okršaj s Novakom Đokovićem!

18-godišnjak iz Splita ima priliku režirati senzaciju svih senzacija
Piše: Vito TomasObjavljeno: 12. siječanj 2024. 09:07

Mladi hrvatski tenisač Dino Prižmić (ATP 178.) izborio je plasman na Australian Open pobjedom u trećem kolu kvalifikacija protiv Tunižanina Aziza Dougaza 6:3, 6:4 nakon sat i 35 minuta igre.

Splićanin je na putu do pobjede zabio pet asova uz 64 posto prvog servisa, a iskoristio je dvije od 11 break-lopti.

Prižmić će na premijernom nastupu na seniorskom Grand slamu imati vatreno krštenje, očekuje ga susret protiv svjetskog broja jedan, Novaka Đokovića. Najteži je to mogući izazov za 18-godišnjeg tenisača, koji će protiv deseterostrukog osvajača Australian Opena igrati njihov prvi međusobni meč. Prižmić će tako imati priliku odmjeriti snage protiv igrača koji mu je u njegovom teniskom razvoju bio jedan od najvećih uzora.

- Teniski uzor mi je zauvijek Novak Đoković. Naravno, tu su i brojni naši igrači poput Gorana (Ivaniševića), Marina (Čilića) i Borne (Ćorića) - rekao nam je u jednom intervjuu mladi Dino.

Susret Prižmića i Đokovića na rasporedu je u nedjelju u 09:00.

Hrvatska će tako u Melbourneu imati čak četiri predstavnika. Marin Čilić (ATP 674.) odmjerit će snage s Mađarom Fábiánom Marozsánom (ATP 64.), dok će Borna Ćorić (ATP 39.) na teren s Francisom Tiafoeom (ATP 17.). Borna Gojo (ATP 61.) će prolazak u drugo kolo tražiti protiv Roberta Carballésa Baene (ATP 61.). Dodajmo i da, ukoliko prođu svoje protivnike, Čilić i Gojo mogli bi se međusobno susresti već u trećem kolu.

Linker
02. svibanj 2024 21:15