Robert Prosinečki
 REUTERS/David W Cerny
PIŠE D. ANTOLIĆ

TURCI U LOVU NA ROBERTA PROSINEČKOG Izbornik Azerbajdžana za SN progovorio o ponudi koja je glasno odjeknula u medijima

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. siječanj 2017. 16:21

Turski prvoligaš Bursaspor želi Roberta Prosinečkog za trenera. Naš suradnik iz Istanbula Vedat Vatansever nam je potvrdio:

- Da, točno je. Razgovarao sam s odvjetnikom kluba, kazao mi je da će predsjednik poslati službenu ponudu Robertu Prosinečkom, njega bi radio vidio da bude šef kompletne struke. Međutim, kako je Prosinečki izbornik Azerbajdžana, a Bursa ovog časa nije u lovi, i razne su tu kombinacije oko kluba, ne vjerujem da će do toga doći - konstatirao je Vatansever.

Nazvali smo i Roberta Prosinečkog.

- Čuo sam za Bursu, zvalo me već 20 tisuća ljudi s tim pitanjem, kažu da su pročitali u medijima, da piše da će razgovarati sa mnom. Neke se jave, neka razgovaraju. Ovog časa mene nitko nije kontaktirao, nemam ništa oko toga. A znate da imam još desetak mjeseci ugovor sa savezom Azerbajdžana, da smo napravili neki rezultat ovdje, i to maksimalno poštujem. Nespretno bi bilo o nečemu drugom pričati. Bursa je veliki klub u turskim relacijama, to mi je poznato, pa ako se doista oglase moći ću više na tu temu kazati za nekoliko dana - rekao nam je Prosinečki, koji se i sada nalazi u Bakuu.

Bursaspor je u seriji poraza, nakon što su u nedjelju doma izgubili od Adanaspora, trener Hamzaoglu je podnio ostavku. Iako su i dalje dobri na tablici, na 7. mjestu.

SP je izazov

Taj klub može biti izazov, ali to je i pokušaj da se s Azerbajdžanom napravi povijesni rezultat u kvalifikacijama za SP i teško je očekivati da bi do ovog transfera došlo. Pogotovo što se ozbiljni poslovi ne vode preko medija. Ali pričekajmo…

Prosinečki poznaje tursku ligu, vodio je Kayserispor, u prvoj sezoni napravio povijesni rezultat, ali u drugoj ga karta nije išla. Azerbajdžan mu nudi daleko veću sigurnost što može biti dodatan razloga da ostane. Ako uopće Bursa konkretizira ponudu.

Linker
27. travanj 2024 21:34