REUTERS
PROBLEMATIČNE FINANCIJE

VIDIN TRANSFER U REDOVE TURSKOG VELIKANA JAKO SE ZAKOMPLICIRAO Otkrivamo detalje velikog posla koji bi mogao otvoriti vrata Vatrenom

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 16. lipanj 2017. 13:22

Domagoj Vida (28) još je uvijek član kijevskog Dynama, no zasad se ne čini izvjesnim da će članom ukrajinskog velikana ostati i nakon ljeta.

Vida je naime na meti Bešiktaša, koji se želi dodatno ojačati za sljedeću sezonu, u kojoj će kao prvak Turske sudjelovati u Ligi prvaka. Turski su se mediji raspisali o tome da samo detalji Vidu dijele od Bešiktaša, no ti detalji baš i nisu tako jednostavni. Riječ je, naravno, o novcu, odnosno o plaći koju Vida želi, a Bešiktaš nudi. Spominju se čak iznosi od četiri milijuna eura godišnje, što je turskom prvaku ipak nešto previše.

No pregovore možda olakša transfer koji se sprema. Marcelo, 30-godišnji brazilski stoper koji je sa Srbinom Duškom Tošićem prošle sezone uglavnom činio središnju obranu Bešiktaša, na izlaznim je vratima. I Francuzi i Turci pišu da je Marcelov odlazak u redove Lyona već, praktički, riješena stvar i da će istanbulski klub na ime odštete dobiti oko 8 milijuna eura, plus bonusi koji ovise o Brazilčevim predstavama u Francuskoj.

No nije Vida jedini stoper kojeg Bešiktaš želi. U igri je i Francuz Eliaquim Mangala, koji je prošlu sezonu proveo u Valenciji na posudbi iz Manchester Cityja.

Linker
27. travanj 2024 07:14