Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
POBJEDNIČKI SE PROŠETALI L.A-OM

ZATVORILI USTA SVIMA KOJI NISU VJEROVALI On je najugodnije iznenađenje Vatrenih koji su oduševili Hrvatsku: 'Bio sam siguran da nećemo zakazati'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. lipanj 2017. 21:06

On je, po mnogima, u cijelom tom iznenađenju u Los Angelesu, bio najugodnije iznenađenje. Dobro, i svi ostali dečki koji dosad nisu bili u reprezentaciji, ali Ivan Šunjić ipak je od svih najmanje poznat i eksponiran. Iza njega jako dobra sezona u Lokomotivi, a sad je sve okrunio nastupom i igrom protiv Meksika.

- Stvarno, doživljaj za pamćenje. Čitav život ću se sjećati te utakmice. Već kad sam dobio poziv izbornika Čačića bio sam sretan i ponosan, još kad sam zaigrao, pa kad smo i pobijedili... To se ne može mjeriti ni sa čime što sam dosad doživio - priča nam Šunjić, još uvijek po glavi prebirući dojmove s dalekog putovanja.


Otro oso de Diego Reyes gooool de Croatia vs...

- Ovi stariji dečki, koji već imaju nastupe za reprezentaciju odlično su nas primili, rekli nam odmah da ih pitamo što god želimo, da će nam u svemu pomoći. Impresionirali su me, ma, sve me se dojmilo. Igrao sam pred 60 tisuća ljudi, prvi put u životu, na tribinama je bilo puno naših. Ako moram nešto izabrati, onda je ta slika svakako najupečatljivija, dosad nisam imao priliku igrati pred toliko publike.

Može se računati na nas

Izbornik Čačić izdvojio ga je nakon utakmice kao jednog od onih koje u dogledno vrijeme sigurno vidi u A reprezentaciji?

- Lijepo je čuti i vidjeti kad te ljudi hvale, kad primjećuju da napreduješ i radiš dobro. Ali, polako, pogledajte kakve mi igrače imamo u reprezentaciji, gdje sve igraju, imam ja još puno posla i vremena da se približim toj razini, planiram igrati nogomet još petnaestak godina, tek sam na početku, a reprezentacija je u konačnici nagrada i čast za dobro odrađen posao.


Gooool de Croatia vs Mexico

Ipak, o utakmici protiv Meksika htio je nešto podvući.

- Ispratili su nas tamo uz kritike, nevjericu, čak i s podsmijehom. Osobno, nisam se previše obazirao, jer znao sam da imamo kvalitetu, svi mi puno treniramo i odričemo se da bismo uspjeli, bio sam siguran da nećemo zakazati. Drago mi je da smo pokazali da se na nas može računati.

Oni koji su ove sezone pratili HNL primijetili su da se na Kajzerici razvija jedan jako dobar igrač, zadnji vezni. A kad je prije godinu i pol dana dobio priliku da ode na posudbu, što mu je prošlo glavom? Neki bi možda radije ostali i čekali svoju šansu u Dinamu?

- Ja nisam takav. Moja je teza da je uvijek bolje ići tamo gdje ćeš igrati, ako si dobar, nametnut ćeš se. Tako je bilo i onda. Lokomotiva je dobra prilika za mlade igrače, pogon u kojemu se kvalitetno radi i ja sam dolazak na Kajzericu shvatio kao šansu. Prvo sam imao problema s ozljedama, ali na kraju je sve ispalo dobro. Svi su mi puno pomogli, igrao sam u veznom redu s Frankom i Lekom, upijao njihove savjete, puno sam naučio i napredovao. Dobio sam na samopouzdanju, sigurnosti, zaradio jedno veliko iskustvo u prvoligaškom nogometu - rekao je na kraju Ivan Šunjić.

Linker
30. travanj 2024 19:45