MAKEDONSKI SLAVUJ

ŠEST GODINA OTKAKO NEMATOŠE PROESKOG Obožavateljiobilježavaju godišnjicu smrti

 Cropix

Makedonski slavuj Toše Proeski izgubio je život u prometnoj nesreći na autocesti na današnji dan prije točno šest godina. Njegovi obožavatelji, kao ni obitelj , još ga nisu prežalili.

U njegovom rodnom gradu Kruševu danas će se održati misa zadušnica i i turnir u rukometu, sportu koji je Toše volio. Očekuje se i dolazak maratona koji je u počast prerano preminulom pjevaču krenuo u nedjelju iz Nove Gradiške, gdje je Toše u prometnoj nesreći poginuo, javlja crnogorski CDM.

Tijekom cijele godine, veliki broj građana kako Makedonije tako i turista posjećuje Spomen kuću Todor Proeski, koja je otvorena za posjete i zauzima prostor od 870 četvornih metara. Od 2011. godine, kada je otvorena, posjetilo je više od 500.000 Tošinih obožavatelja.

U spomen kući koja je sagrađena u obliku križa, nalaze se Tošine stvari, tekstovi pjesama, kao i njegova soba. Kuća je sagrađena od sredstava iz državnog budžeta, a proglašena je državnom institucijom.

Toše Proeski bio je idol cijele regije i veliki vokalni potencijal, a iznenadna smrt zadesila ga je tijekom priprema albuma na engleskom jeziku, namijenjenog europskom tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:58