PORAZ U St. PETERBURGU

SKA - MEDVEŠČAK 3-0 LOŠ POČETAK RUSKE TURNEJE Medveščak izgubio četvrtu utakmicu u nizu

 Boris Kovačev / CROPIX

Od ulaska u dvoranu postalo je jasno da nas čeka jedan od onih sportskih doživljaja kakav će svaki sportski fanatik pospremiti u ladicu posebnih iskustava. Američki show u srcu Rusije, najbolje što sportski Sankt Peterburg može ponuditi zapakirano u najsjajniji konzumeristički celofan, to je hokejska utakmic u gradu na Nevi.

Južnoamerička ola, udaranje 'pon-pona' i treštanje aktualne garniture potrošnih glazbenih hitova bili su kulisa u impresivnom hokejskoj hramu. Kultni SKA, najdraži hokejski klub Vladimira Putina, otvarao je domaću sezonu nakon četiri gostujuće pobjede, a na party dobrodošlice pozvan je Medveščaka

- Ovo je bio spektakl sličan onima kakve sam doživio u njemačkoj ligi - kazao je debitant u KHL-u Saša Martinović.

Trener Mark French znao je kakva ga opasnost čeka u Ledenoj palači i svejedno se odlučio kockati. Još uočio utakmice činilo se da ćemo u Sankt Peterburgu zbog izostanka brojnih igrača (Montador, Popovic, Katic i Linglet od standardnih) gledati jednostranu utakmicu. Još kada je zamjenski kapetan Dmitrij Kalinjin probio Barryja Brusta s igračem više već u četvrtoj minuti, bilo je za očekivati da će Medveščakov brod u Veneciji sjevera doživjeti ozbiljan brodolom.

SKA je i bez najveće zvijezde Ilje Kovaljčuka djelovao zastrašujuće. Momak od deset i plus milijuna dolara sinoć nije bio na ledu što je požalila i većina igrača Medveščaka koji za susret s Iljom imaju još samo jednu priliku u sezoni, 24. rujna u Zagrebu

- Zašto nije igrao? To nitko ne zna. Kaže da se ne osjeća dobro - rekla je jedna ruska novinarka, a vratar Brust komentirao:

- Šteta što nije igrao, uvijek mi je gušt igrati protiv najboljih.

Ostatak društva nije bio ništa manje impresivan. Ponikarovski, Thoresen i Kalinjin maltretirali su oslabljenu obranu plavih. Zabili su po gol u svakoj trećini, uz nekoliko velikih ozbiljnih prilika „medvjeda“, među kojima je bila i stativa Carlea u osmoj minuti. Brži SKA-ovci lako su dolazili u priliku ugroziti gostujuća vrata, ali Barry Brust s nekoliko je čudesnih obrana

pokazao da je tip golmana koji može izvaditi momčad iz problema. Na bodove u Sankt Peterburgu ionako nitko nije računao, prava ruska avantura počinje tek sutra kod Sjeverstalja u Čerepovcu, ali ni na dvoboju protiv jednog od favorita lige, od kojeg su uputili više udaraca na gol, Medveščak nije razočarao.

SKA-ovci, 'braća' Delija istaknuli srpsku zastavu

Pred dijelom navijača SKA, onim dijelom koji vodi sjajno navijanje u dvorani, pojavila se i srpska zastava. Bez natpisa stajala je iza gola koji je Medveščak napadao u prvoj i posljednjoj trećini. SKA je bratski klub sa Crvenom zvezdom pa se stvari mogu interpretirati i na taj način. Hrvatska je himna pozdravljena pljeskom, kao i napadač Jonathan Cheechoo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:47